Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

skrito-v-raju, srečanje, oboževalci, igralci, aleja-sky Njena.si

Skrito v raju: Igralci takšne evforije niso ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 05.01.2022 14:32:19

Slovenec proti Slovencu! Na tekmi vseh šest slovenskih orlov, v prvi seriji tudi obračun rojakov!

Profimedia
Japonec Ryoyu Kobayashi (139 točk) je zmagovalec kvalifikacij za tretjo tekmo novoletne turneje smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu v Bischofshofnu. Od Slovencev je bil najvišje Lovro Kos (119,1) na devetem mestu. Na tekmo, ki bi morala biti v Innsbrucku, a je v torek odpadla zaradi vetra, se je uvrstilo vseh šest Slovencev.

Kos, na tej turneji najboljši od varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote, je skočil 127 m in končal na devetem mestu. Popoldne se bo v paru v prvi seriji pomeril z rojakom Petrom Prevcem (99,7), ki je skočil 121,5 m in zasedel 41. mesto. To mesto si je delil s Timijem Zajcem (99,7), ki ga čaka zahteven dvoboj z Avstrijcem Janom Hörlom.

Na tekmo sta se prepričljivo uvrstila tudi Žak Mogel (117,3) in Žiga Jelar (114,1). Mogel je skočil 124,5 m in zasedel 14. mesto, v paru pa se bo pomeril s Poljakom Jakubom Wolnyjem. Jelar je bil pol metra daljši od Mogela, a končal kot 18. Na tekmi se bo za preboj v drugo serijo pomeril z Japoncem Naokijem Nakamuro.


Anže Lanišek (111,5) bo odprl današnjo tekmo in bo med izzivalci, saj je kvalifikacije sklenil na 26. mestu. V paru se bo pomeril z mesto boljšim Norvežanom Johannom Andrejem Forfangom.

Tretja tekma letošnje turneje se bo začela ob 16.30. V četrtek bo na sporedu še zadnja, začela se bo ob 17.30, tri ure prej bodo na vrsti še kvalifikacije.

V skupnem seštevku turneje vodi Kobayashi, ki ima 13,2 točke več od v kvalifikacijah drugouvrščenega Norvežana Mariusa Lindvika. Tretji je Kos, ki zaostaja 17,7 točke.

Članki iz rubrike