bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

su
su
15 05.01.2022 13:04:07

KAAAJ?! Skakalke NA LETALNICI?! Oster odgovor Avstrijca ŠOKIRAL JAVNOST!

PROFIMEDIA
"Tveganje je preveliko in temu absolutno nasprotujem."

Ženski smučarski skoki so s silvestrsko turnejo na Ljubnem naredili nov korak naprej v razvoju te športne discipline. Skakalke svojih moških kolegov v najbolj prestižnem skakalnem terminu tokrat niso spremljale le od daleč; v novo leto so skočile s svojim tekmovanjem, s katerim želijo spisati podobno tradicijo in na koledar svetovnega pokala dodati vsakoletni vrhunec sezonec.
Rast tega športa je v zadnjih letih neizpodbitna, vse bolj zaostrena je tudi konkurenca in povsem jasno je, da želijo skakalke nastopati tudi na najboljših, velikih napravah, ki jih lahko smučarski skoki ponudijo. Pričakovano so se v boj za organizacijo novoletnih tekem pred kratkim vključili tudi vodilni možje moške turneje štirih skakalnic, že dalj časa pa potekajo tudi pogovori o morebitnih preizkusih na letalnicah.


Izkušena Avstrijka Daniela Iraschko Stolz je že leta 2003 na treningu na letalnici v Kulmu pristala pri 200-metrski znamki, nedavno pa je norveška smučarska zveza podala predlog, da bi na koledar dodali tudi žensko tekmo v poletih. Norvežani so pri podpori predloga ostali edini.

Zdi se, da bodo pobude slej ko prej premočne in da bo tudi ženska karavana dobila dovoljenje za letenje, a nasprotnikov še vedno ne manjka. Eden takšnih je tudi legendarni avstrijski skakalec Toni Innauer. "Ne podpiram poletov za ženske. Tveganje je preveliko in temu absolutno nasprotujem," je povedal 63-letni Avstrijec, ki se sicer strinja, da bi skakalke morale dobivati še več priložnosti na velikih skakalnicah, a poudarja, da je to njihova zgornja meja.

Članki iz rubrike