Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
04.01.2022 10:35:51
Deli članek:

Kostelić BREZ MILOSTI! Z vso silo po ORGANIZATORJIH: Zakaj bi sploh še kdo GLEDAL SMUČANJE?!

PROFIMEDIA

"Iz smučanja sem prestavil na program ulične košarke, da bi vsaj tam videl kakšno dobro potezo."

Eden največjih hrvaških športnikov vseh časov Ivica Kostelić je ob začetku novega leta gostoval v oddaji Sportcast (SN). Dotaknil se je številnih zanimivih tem, kot je v njegovi navadi, pa je bil znova neposreden in iskren.
Zmagovalec 26 tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju je komentiral tudi tradicionalni ponovoletni slalomski preizkušnji, ki jih bo gostilo Sljeme nad Zagrebom.

"Smučarje čakajo težki pogoji, v Zagrebu in okolici so temperature za te mesece nenavadno visoke, a proga bo zdržala in to je vse, kar šteje," je tekmi za Snow Queen Trophy napovedal 42-letni Hrvat in v nadaljevanju presenetil z ostro kritiko trenutnega stanja v alpskem smučanju.

"To je šport, ki na žalost nazaduje in živi na stari slavi. Neverjetno je, kaj so naredili s športno disciplino, ki je bila skupaj s hokejem kraljica zimjskih olimpijskih iger. Največja težava je, da danes v smučanju ne zmagujejo najboljši. Veste zakaj? Ker so proge preveč enostavne, prelahke. Lani je v Madonni di Campiglio, ki je veljala za eno najtežjih slalomskih preizkušenj, do cilja prišlo 64 od 70 tekmovalcev. Vsi tisti, ki so odstopili, niso zaradi zahtevnosti proge. Kako je bilo šele s slalomom v Leviju. Samo naravnost, lahka postavitev, zakaj bi to sploh še kdo gledal? Takoj prestaviš program, jaz sem prestavil na prenos ulične košarke, da bi vsaj tam videl kakšno dobro potezo," je bil v podcastu Sportskih novosti kritičen Kostelić.