profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 28.12.2021 17:18:33

Znana dvanajsterica Slovenk za Ljubno. Smo močni, a radi bi bili še boljši!

Reuters
Ljubno ob Savinji bo 31. decembra in 1. januarja gostilo novoletni tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske - silvestrsko turnejo. Slovenija bo v celoti izkoristila nacionalno kvoto in se predstavila z 12 skakalkami.

Po pričakovanjih bo Slovenijo v Ljubnem zastopala šesterica, ki se je že vpisala med dobitnice točk v sezoni, Urša Bogataj, Ema Klinec, Nika Križnar, Špela Rogelj, Jerneja Brecl in Nika Prevc. Glavni trener ženske vrste Zoran Zupančič pa bo v Ljubnem dal priložnost še Katri in Tinkari Komar, Lari Logar, Maji Vtič, Niki Vetrih in Jerneji Repinc Zupančič.
"Smo močni, a radi bi bili še boljši. Dekleta še niso pokazala vsega svojega znanja. Tukaj bodo imela dodatno priložnost. Pričakujem, da bomo močni kot nacija, če bo šlo vse po načrtih, pa računam na osem tekmovalk med dobitnicami točk na obeh tekmah," je na novinarski konferenci osnovne načrte razkril Zupančič.
V nadaljevanju je dodal še neka specifičnih želja: "Iskreno povedano, čakamo na prvo zmago Urše Bogataj. Emi Klinec je to že uspelo. Želim si tudi prve stopničke za Niko Križnar. To so ti mali koraki, ki jih čakamo, da bo zadovoljstvo še večje."

Članki iz rubrike