franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 28.12.2021 14:22:57

Worleyjeva zmagala na veleslalomu v Lienzu, Hrovatova deseta

Reuters
Francozinja Tessa Worley je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Lienzu v Avstriji. Slovakinja Petra Vlhova je osvojila drugo mesto (+0,30), tretja je bila Švedinja Sara Hector (+0,38). Meta Hrovat (+1,61) je po dveh odstopih z 10. mestom znova del najboljše deseterice. Točke je s 16. mestom (+1,84) osvojila še Ana Bucik.

Francozinja je ubranila vodstvo po prvi vožnji za 15. zmago v svetovnem pokalu. Vlhova je v finalu pridobila dve mesti, po prvi vožnji je bila četrta.

Zaradi pozitivnega testa na okužbo s covidom-19 v Lienzu ni nastopila vodilna v skupnem in veleslalomskem seštevku Američanka Mikaela Shiffrin, manjkala je tudi svetovna prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami.


Na startu prve vožnje je bilo vsega skupaj pet Slovenk. Drugo vožnjo si je priborila tudi Andreja Slokar, ki pa je v finalu odstopila. Hrovatova je po prvi vožnji zasedala šesto mesto.

Tina Robnik, ki je tekmi v Courchevelu izpustila zaradi izpahnjene rame, je finale zgrešila za tri desetinke sekunde. Tekmo je končala na 35. mestu. Neja Dvornik je bila na 54. mestu predzadnja med tistimi tekmovalkami, ki so prvo vožnjo končale v cilju.

V Lienzu bo v sredo na sporedu še ženski slalom.

Članki iz rubrike