franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 28.12.2021 11:36:32

Odlične novice pred drugo vožnjo: Najboljša Slovenka v boju za zmagovalni oder!

Profimedia
Francozinja Tessa Worley vodi po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Lienzu v Avstriji. Druga je Švedinja Tessa Worley (+0,12), tretja Ragnhild Mowinckel iz Norveške (+0,29). Najhitrejša Slovenka je Meta Hrovat (+0,54) na šestem mestu. Od slovenske peterice bosta v finalu nastopili tudi Andreja Slokar in Ana Bucik.

Hrovatova, ki je na obeh veleslalomih v Courchevelu prejšnji teden odstopila, je za tretjo Mowincklovo zaostala zgolj 25 stotink sekunde.

Slovakinja Petra Vlhova na četrtem mestu zaostaja 41 stotink sekunde, zaostanek Alice Robinson iz Nove Zelandije na petem mestu znaša 45 stotink sekunde.

Zaradi pozitivnega testa na okužbo s covidom-19 v Lienzu ne tekmuje vodilna v skupnem in veleslalomskem seštevku Američanka Mikaela Shiffrin, manjka tudi svetovna prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami.


Na startu prve vožnje je bilo vsega skupaj pet Slovenk. Drugo vožnjo sta si priborili tudi Slokarjeva in Bucikova, ki bosta na drugi progi napadali iz ozadja. Bucikova si je z zaostankom 1,64 sekunde prismučala 23. čas, Slokarjeva, njen zaostanek za vodilno znaša 1,75 sekunde, pa je po prvi vožnji 26.

Tina Robnik, ki je tekmi v Courchevelu izpustila zaradi izpahnjene rame, je finale zgrešila za tri desetinke sekunde. Tekmo je končala na 35. mestu (+2,10).

Neja Dvornik je bila na 54. mestu predzadnja med tistimi tekmovalkami, ki so prvo vožnjo končale v cilju, z zaostankom 4,55 sekunde.

Druga vožnja s tremi Slovenkami na startu bo na sporedu ob 13. uri.

Članki iz rubrike