oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

su
su
1 26.12.2021 10:10:18

Tole pa ODMEVA! Lanišku hoteli VZETI ZMAGO, potem sem jim povedal, da vem za njihove GOLJUFIJE!

Profimedia
Mož, ki za slovenske skakalce izdeluje smuči, brez dlake na jeziku.

Peter Slatnar je v zanimivem pogovoru za N1 govoril tudi v zakulisnih igricah med skakalnimi reprezentancami. Uspehi Slovencev, h katerim pripomorejo tudi Slatnarjeve smuči, gredo očitno v nos predvsem Nemcem. »V Ruki, kjer je Lanišek dobil tekmo, so Nemci zaradi novega okovja vršili pritisk in želeli doseči, da ga diskvalificirajo, ker novega okovja naj ne bi smel uporabljati. Tudi klicali so me, a sem jim dejal, da lahko tudi jaz razložim FIS, kaj smejo imeti in česa ne. Stvar je nato kar hitro potihnila, saj se zavedajo, da vem, kje goljufajo. Zdaj ni več težav, jih pa žuli, ker tega ne morejo imeti,« je odkrito povedal Slanar in razkril, da je v smučarskih skokih ogromno izigravanja pravil:

»“Prčkarij” in nagajivosti je kar precej. Ogromno se med drugim špekulira in dela z dresi. Tam se poskuša zelo pogosto izigrati pravila. Nemci in Norvežani so na tem področju pravi strokovnjaki. Za razvoj dresov namenijo ogromno sredstev in kakšna stvar jim tudi uspe. V Klingenthalu smo videli, da je bilo med najboljših šest kar pet Norvežanov, čeprav vemo, da niso v tako dobri formi. Verjetno so si priredili drese, se nečesa domislili. A to prednost bodo morda imeli dve tekmi, nato pa jih bo konkurenca prej ali slej ujela. Morda pa je šlo zgolj za preizkus pred olimpijskimi igrami ali novoletno turnejo.«

Tudi Slatnar konkurenci za olimpijske igre v Tokiu pripravlja presenečenje. Morda po Slovencem in Slovenkam s tem odločilno pomaga do kolajn. »Poskušali bomo malce razburkati skakalno karavano. Nekaj se kuha in pripravlja, a moramo pred tem novost še preizkusiti. Če bo delovala, jo bomo lanisrali pred olimpijskimi igrami in malo ponagajali. A prvi pogoj bo, da bodo naši skakalci vrhunsko pripravljeni in se bodo borili za odličje. No, pozabiti ne gre niti na naša dekleta,« je za N1 še povedal Slatnar.

Značke: peter-slatnar, skoki

Članki iz rubrike