pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 20.12.2021 14:59:07

Odermatt razred zase, Kranjec brez presežka na Gran Risi

Švicar Marco Odermatt je zmagovalec moškega veleslaloma za točke svetovnega pokala v Alta Badii. Odermatt je zmagal na še tretjem veleslalomu v sezoni. Drugo mesto je osvojil Italijan Luca De Aliprandini, tretji je bil Nemec Alexander Schmid. Edini Slovenec Žan Kranjec je tekmo končal na 12. mestu.

Kranjec je v nedeljo končal na 13. mestu. Čeprav je šesti veleslalomist sezone, pa je izgubil mesto v elitni startni sedmerici, današnjo preizkušnjo je začel kot deveti na startnem seznamu.

Prva vožnja mu je uspela bolje kot v nedeljo. Vpisal je šesti čas, zaostanek za vodilnim Odermattom pa je znašal 1,37 sekunde.

V finalu svoje pozicije ni izboljšal. Ko se je pognal na progo Gran Risa, je vodil Avstrijec Manuel Feller, ki je ostal vodilni tudi po nastopu slovenskega asa.

Feller je bil po prvi vožnji komaj 15. Kranjec je imel kar 76 stotink sekunde zaloge, a ta ni zdržala. Izgubil jo je že v zgornjem delu, ob prihodu v cilj pa z zaostankom 63 stotink zasedel takrat šesti čas.

Prvi, ki je prehitel Fellerja, je bil nedeljski zmagovalec Henrik Kristoffersen. Čas Norvežana je za dve stotinki izboljšal tretji po prvi vožnji Nemec Schmid. Na startu sta bila še najboljša s prve proge. Domačin Luca De Aliprandini ni naredil napake, s prednostjo osmih stotink sekunde je prevzel vodstvo.


Tudi Odermatt je bil zelo zanesljiv. S prednostjo kar 1,01 sekunde je ubranil vodstvo s prve proge za prepričljivo zmago.

Na prvih treh mestih je tako obveljala razvrstitev, kakršna je bila že po prvi vožnji, torej Odermatt, De Aliprandini (+1,01) in Schmid (+1,09). Kranjec si je tokrat 12. mesto delil s Hrvatom Filipom Zubčićem, z zaostankom 2,11 sekunde.

Današnji veleslalom je zadnji moški letos. Naslednji bo po novem letu 8. januarja v Adelbodnu, kjer je Kranjec zmagal leta 2020.

Madonna di Campiglio bo v sredo gostila moški slalom pod žarometi, za konec leta pa bosta v Bormiu moška smuk in superveleslalom 28. in 29. decembra.

Odermatt prepričljivo vodi v seštevku discipline s 380 točkami, drugi Kristoffersen zaostaja 167 točk. Kranjec je šesti (128).

Odermatt vodi tudi v skupnem seštevku s 633 točkami, prvi zasledovalec Avstrijec Matthias Mayer ima 228 točk manj. Najboljši Slovenec Kranjec je 11. (167).

Članki iz rubrike