stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.12.2021 19:10:42

EMI KLINEC zmanjkalo zgolj POL TOČKE!

Profimedia
Avstrijka Marita Kramer (268,9 točke) je zmagovalka posamične tekme za svetovni pokal smučarskih skakalk v norveškem Lillehammerju. Na drugem mestu je končala Nemka Katharina Althaus (259,8), domačinka Silje Opseth pa je bila tretja (253,2). Najboljša Slovenka Ema Klinec (252,7) je na četrtem mestu stopničke zgrešila za vsega pol točke.

Najboljša slovenska skakalka te zime Ema Klinec je bila po prvi seriji na tretjem mestu, v drugem pa je morala priznati premoč sobotni zmagovalki Althausovi, za las pa jo je nato prehitela še domačinka Opsethova.

"Po včerajšnjem devetem mestu, danes četrto. Zelo sem vesela skokov, ki sem jih prikazala na veliki skakalnici. Res je, da sem najboljša prikazala na začetku in na koncu mi je pol točke zmanjkalo do stopničk, a v redu. Vesela sem, da sem povsem zraven in se lahko borim za sam vrh," je po preizkušnji dejala 23-letna Klinčeva.

Bolje je v drugi seriji skočila Nika Križnar (243,4). Najboljša skakalka minule zime je zmogla 136,5 metra, to daljavo druge serije je dosegla tudi Althausova, in prevzela vodstvo. Pridobila je dve mesti in bila na koncu sedma. Mesto pred njo je končala Urša Bogataj (244,8). V drugo je skočila 130 metrov, a proti najboljšim danes, dan po tretjem mestu na srednji skakalnici, ni imela možnosti.

"Z obema tekmama tukaj sem zadovoljna, morda je bila včerajšnja malce boljša. Potrebno se je bilo hitro prilagoditi na večjo skakalnico in tudi glede tega sem zadovoljna," je na kratko današnje šesto mesto ocenila Bogatajeva.



Jerneja Brecl (176,7) je v finalni seriji izgubila eno mesto in na koncu zasedla 18. mesto. Špela Rogelj (168,1) je na koncu prišla do 22. mesta, Nika Prevc (160,0) pa je v drugo nekoliko napredovala in osvojila 25. mesto ter osvojila šest točk ob prvencu na velikih skakalnicah v svetovnem pokalu.

"Vse je dobro kazalo, a kot kaže smo preveč 'municije' porabili že na treningu in v kvalifikacijah. Vseeno so vse tekmovalke v točkah. Žal smo tiste najboljše rezultate izgubili v prvi seriji. Tudi nekaj smole z vremenskimi razmerami, veter se je menjal okrog ničle, vseeno tri tekmovalke med deset. Ekipno smo lahko zadovoljni, verjetno pa punce s svojimi rezultati ne bodo zadovoljne," je posamično tekmo na veliki skakalnici ocenil glavni trener slovenske ekipe Zoran Zupančič.

V seštevku vodi Kramerjeva s 330 točkami, druga je po novem Althausova z 285, tretja pa je Klinčeva, ki je zbrala 259 točk.

Karavana smučarskih skakalk se prihodnji konec tedna seli v nemški Klingenthal. Tam bosta v petek in soboto na sporedu posamični tekmi.

Članki iz rubrike