Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 05.12.2021 16:57:21

Cene Prevc v BOJU ZA ZMAGO!

Profimedia
V Wisli je po sobotni tekmi danes na sporedu še posamična preizkušnja. Po prvi seriji vodi Jan Hörl, Cene Prevc je četrti, za Avstrijcem pa zaostaja vsega 1,6 točke. V finalu bodo nastopili še štirje Slovenci.

Cene Prevc je po odlični predstavi na ekipni tekmi tudi tokrat s 121 metrov dolgim skokom zasedel visoko četrto mesto. Za stopničkami zaostaja vsega 0,6, za vodilnim pa le 1,6 točke, kar obeta zelo zanimivo finalno serijo.

Drugi najboljši slovenski predstavnik je bil tokrat po prvi seriji Timi Zajc (113,5) na 12. mestu. Skočil je 118,5 metra. Tri metre in pol manj je zmogel zmagovalec zadnje tekme v finski Ruki Anže Lanišek (112,4).


V finale sta se uvrstila tudi Lovro Kos (108,8) in Peter Prevc (106,3). Kos bo v drugi seriji napadel s 20. mesta po 119 metrov dolgem skoku, Prevc pa je skočil 115,5 metra in se v finale uvrstil kot 25.

Domen Prevc je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran, že tako pa je bil prekratek, da bi se uvrstil med najboljših 30.

Še tretjič zapovrstjo je brez finalne serije ostal lanski zmagovalec seštevka svetovnega pokala Norvežan Halvor Egner Granerud.

Značke: cene-prevc, wisla

Članki iz rubrike