900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

su
su
20 03.12.2021 19:40:54

OPA! PREVC konkurenci poslal VELIKO OPOZORILO! Poglejte, kdo bo zastopal Slovenijo na prvi EKIPNI TEKMI!

Reuters
Cene Prevc je bil najboljši Slovenec v Wisli.

Moška skakalna karavana se je po Nižnem Tagilu in Ruki preselila na tretjo postojanko sezone. V poljski Wisli, kjer so bile v prejšnjih letih na koledarju uvodne zimske tekme, bodo ta konec tedna gostili dve tekmi; v soboto bo na vrsti prva ekipna preizkušnja, v nedeljo pa sledi še posamična tekma, kvalifikacije za slednjo pa so bile na sporedu že danes.

Po zaletišču naprave Malinka se je spustila nekoliko spremenjena šesterica slovenskih orlov (v reprezentanco se je vrnil Domen Prevc, ki je zamenjal Tilna Bartola), prav vseh šest pa se je uspešno uvrstilo na nedeljsko tekmo.

Edini Slovenec v prvi deseterici je bil Cene Prevc, ki se je na šestem mestu izenačil z dosežkom Japonca Naokija Nakamure, srednji izmed bratov Prevc pa je še bolj navdušil na drugem treningu, ko je pristal pri 129 metrih in prehitel vso konkurenco. Petindvajsetletnik se v Wisli očitno počuti dobro in bo v nedeljo resen kandidat za najvišja mesta na posamični tekmi, pomembno vlogo pa bo odigral tudi na jutrišnji ekipni tekmi.

Slovenske barve bodo na prvi ekipni preizkušnji sezone poleg Ceneta zastopali še njegov starejši brat Peter, Timi Zajc in drugouvrščeni v skupnem seštevku Anže Lanišek.

Članki iz rubrike