tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

Tatjana Mihelj Odkrito.si

Za koga boste navijali na MMS? To so letošnji ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

STA
STA
0 01.12.2021 17:55:30

Drugi trening v Lake Louisu odpovedan, Štuhčeva kljub temu dobro razpoložena

Alpske smučarke bi morale danes opraviti drugi trening pred petkovo smukaško tekmo v Lake Louisu, a so ga zaradi slabega vremena odpovedali.

Kot so sporočili iz tabora Ilke Štuhec, ki je bila na uvodnem treningu druga, pa je zaradi napovedanega obilnega sneženja pod vprašajem tudi četrtkov trening.

Mariborčanka, ki je na tem kanadskem prizorišču že dvakrat zmagala, se sicer veseli vrnitve v Lake Louise. "Na ta kraj me vežejo posebni spomini - tu sem dosegla prvo zmago v svetovnem pokalu, narava je čudovita in ni razloga, zakaj se ne bi veselila začetka sezone v Kanadi," je dejala Štuhčeva po nekaj dneh na prizorišču prve tekme v hitrih disciplinah.

Zaključni del priprav je z ekipo sicer opravila v Copper Mountainu na 3000 metrih nadmorske višine, kar je zahtevno za telo in predstavlja pravi test pred začetkom sezone. Letošnji obisk Copper Mountaina je minil v spremenljivih razmerah za smučanje, a kot poudarjajo v taboru slovenske smučarke, je to tisto, kar trenutno potrebuje tekmovalka.

"Smučanje v zahtevnih pogojih je tisto, kar sem med drugim potrebovala, da sem dobro pripravljena na sezono. Stvari se hitro spreminjajo, moramo trenirati tudi v zahtevnih pogojih. Letos smo imeli skozi pripravljalno obdobje različne pogoje in lahko rečem, da je tudi kamp v Copper Mountainu zelo dobro uspel," je poudarila Štuhčeva.V Lake Louisu pa se bodo organizatorji, kot kaže, znova borili z vremenom. Torkov prvi smukaški trening so sicer izpeljali, Štuhčeva pa je s startno številko 1 nastopila zelo spodbudno in dosegla drugi čas treninga.

"Iskreno, med vožnjo na progi nisem imela najboljšega občutka. Na progi se je zamenjalo kar nekaj vrst snega, pogoji so bili zelo zahtevni, tudi lovljenje idealne linije ni bilo ravno najboljše. A na koncu sem bila kljub temu hitra in to je dober znak. Pravi test prihaja na tekmah konec tedna, zato skušam iz treninga vzeti pozitivne stvari in na njih graditi," je svoj nastop na prvem treningu komentirala dvakratna svetovna prvakinja v smuku.

Današnji trening je zaradi slabega vremena že odpovedan, jutrišnji pa je zaradi napovedanega obilnega sneženja pod velikim vprašajem. "Upam, da bodo snežni pogoji in vreme boljši, kot so bili na prvem treningu in danes, ko je trening celo odpadel," je še dodala Štajerka.

Tekme v Kanadi, dva smuka in superveleslalom, bodo na sporedu v petek, soboto in nedeljo.

Članki iz rubrike