Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

su
su
0 01.12.2021 16:08:00

GROZLJIVO! Znane PODROBNOSTI o smrti slovenskega deskarja! Čelada NE BI POMAGALA!

Obdukcija je pokazala, da ni bil kriv udarec v glavo.

Dober teden dni je minilo, odkar so iz Avstrije prišle prve tragične novice o smrti najboljšega slovenskega deskarja prostega sloga Marka Grilca. Usoden je bil padec med ogledom terena za snemanje na sicer zaprtem smučišču pri Söldnu.

Potem ko se je kot prva s čustvenim zapisom na družbenih omrežjih oglasila Nina Grilc, vdova slovenskega športnega asa, je danes s težkimi besedami spregovoril še njegov brat Luka Grilc, ki je pojasnil okoliščine Markove smrti. Prevod njegovega zapisa objavljamo v celoti.


"Prejšnji torek so nas tragične novice zadele kot strela z jasnega. Takšnega šoka se ne da opisati. Hvala za vsa sporočila, za pozitivno energijo, ki nam jo pošiljate. To nam res pomeni veliko in čutimo, da žalujete z nami. Vse zgodbe, objave, sporočila in medijski prispevki dokazujejo, da Marko ni bil le deskarski šampion in spoštovan športnik, bil je vizionar, bil je navdih. Ljudje iz celega sveta so ga imeli radi. Tako je bil srečen v vlogi superjunaškega očeta, strica in moža.
Družina je skupaj, vsi pomagamo noseči ženi Nini, Maxxu (8), Emmi (6) in mojim staršem. Skupaj bomo prebrodili te težke trenutke.
Pri 38 letih je Marko umrl na 23. novembra 2021, natanko pet let po hudi poškodbi hrbta. Bila je lahkotna vožnja po ledeniku Tiefenbach v Söldnu, pri nizkih hitrostih je opravljal rutinski pregled terena, ekstremnih voženj ni bilo načrtovanih niti naslednji dan snemanja. Med opravljanjem dela, ki ga je ljubil, je padel in prejel udarec v levo stran prsnega koša. Obdukcija je pokazala, da je zaradi udarca počila aorta. Smrt je bila takojšnja, brez trpljenja ali bolečin. Čelada ga ne bi rešila. Rekli bodo, da je bila to njegova usoda, da se je poslovil kot legenda, jaz pa pravim, da preprosto ni pošteno."

V zaključku zapisa je Luka pozval vse sledilce, da bratu v čast ta petek naredijo nekaj zavojev po belih strminah.

Značke: marko-grilc, nesreča

Članki iz rubrike