tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

španska-kraljica-letizia Odkrito.si

Španska kraljica Letizia s svojim golim trebuhom ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

STA
STA
0 28.11.2021 18:09:21

Odpovedan moški superveleslalom v Lake Louisu

Reuters
Tekmovalna žirija je odpovedala moški superveleslalom za svetovni pokal, ki je bil na sporedu danes v Lake Louisu v Kanadi z začetkom ob 20.15 po srednjeevropskem času. Prvi superveleslalom sezone so odpovedali zaradi slabega vremena.

Zaradi neugodnega vremena s sneženjem so odpovedali tudi petkov moški smuk. Edina tekma, ki so jo izpeljali, je bil sobotni smuk, na katerem je slavil Avstrijec Matthias Mayer, za najboljši dosežek je poskrbel Boštjan Kline z 11. mestom.

Avstrijci so slavili dvojno zmago. Rojak Mayerja Vincent Kriechmayr je končal na drugem mestu. Zmagovalec smukaškega seštevka v minuli zimi Švicar Beat Feuz je sezono odprl s tretjim mestom. Martin Čater in Miha Hrobat sta ostala brez točk. Čater je končal na 33. mestu, Hrobat je bil 50.

Moški se bodo zdaj preselili v Beaver Creek, kjer bodo kar štiri tekme, saj bodo na progi Ptic roparic izpeljali tudi odpovedani smuk iz Lake Louisa. Spored moških tekem v prihodnjem tednu se bo začel v četrtek s superveleslalomom. Ta disciplina bo na sporedu tudi v petek, v soboto in nedeljo pa bosta še dva smuka. Edini uradni preizkus smukaške proge bo v sredo.Lake Louise bo ob koncu prihodnjega tedna gostil karavano alpskih smučark. Ilko Štuhec, ki je v Lake Louisu dvakrat zmagala, tekme čakajo 3., 4. in 5. decembra.

Tudi v Killingtonu, kjer so na sporedu ženske tekme, so alpske smučarke zaradi močnega vetra ostale brez sobotnega veleslaloma.

Vsa tekmovanja v Severni Ameriki so lani odpovedali zaradi pandemije novega koronavirusa.

Članki iz rubrike