Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 28.11.2021 17:24:14

OBETA SE NEKAJ VELIKEGA! Lanišek prvi, Cene Prevc tretji po prvi seriji, med deseterico štirje Slovenci

Reuters
Anže Lanišek (170,1) je tako kot v soboto vnovič vodilni po prvi seriji posamične tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v finski Ruki. Drugi je po polovici tekme Nemec Markus Eisenbichler (166,9), tretji pa še en Slovenec, Cene Prevc (159,6). Med deseterico sta tudi Peter Prevc in Timi Zajc, ki sta šesti oziroma osmi.

Sijajen ekipni uspeh varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote je ob koncu prve serije potrdil Lanišek, v soboto drugouvrščeni na prvi posamični tekmi. Tudi takrat je vodil po polovici tekme, na koncu pa ga je prehitel le Japonec Ryoyu Kobayashi. Danes Japonca zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus ni bilo na startu, je pa Lanišek po 147 metrov dolgem skoku znova na vrhu razpredelnice po 50 skakalcih.

Poleg Laniška so v deseterici še trije slovenski orli. Izkazal se je tudi Peter Prevc (154,5), ki je skočil 142 metrov in zaseda šesto mesto. Cene Prevc (159,6) je bil z naletnega mesta nižje še meter daljši od svojega brata in nekaj časa vodil, poleg Laniška pa ga je prehitel le še po prvi seriji drugi Eisenbichler. Z nižjega zaletišča je tudi Timi Zajc (151,0) dobro opravil svojo nalogo s 140,5 metra dolgim skokom in zaseda osmo mesto.



Za nastop v finalu sta bila prekratka Lovro Kos (121,2) in Tilen Bartol (101,3). Kos je po desetem mestu v kvalifikacijah na tekmi skočil slabše in bil 39., Bartol pa je bil 46.

Na tekmo se skozi kvalifikacije še drugič zapovrstjo v Ruki ni uspelo uvrstiti zmagovalcu minule sezone svetovnega pokala, Norvežanu Halvorju Egnerju Granerudu.

Članki iz rubrike