Zvone Černač Svet24.si

Zaradi odločitve ministrov občine ob 16 ...

princ harry, meghan markle Svet24.si

Meghan Markle ima izgovor, da se ne vrne več na ...

pct, pct potrdilo, covidno potrdilo Svet24.si

Morajo inšpektorji res med goste v času ...

tito pacient ukc lj wiki Reporter.si

Ostarelemu Titu naj bi menjali kri - so ga pokonci...

janez jansa blaginja pl Necenzurirano

Ne zaradi opozicije, vaše neto plače ne bodo ...

YT Odkrito.si

Video, ki je presegel 10 milijard ogledov na ...

slovenija crna gora Ekipa24.si

BLAMAŽA! Slovenci niso splezali prek Črne gore, ...

STA
STA
0 28.11.2021 14:40:38

Ruska prevlada na zasledovanju v Ruki

Reuters
Rus Aleksandre Boljšunov je zmagal na 15 kilometrov zasledovalno v prosti tehniki v Ruki na Finskem, na naslednjih štirih mestih pa so bili njegovi rojaki. Drugi je bil s pol sekunde zaostanka Sergej Ustjugov, tretji pa Artem Malcev s sedmimi desetinkami zaostanka.

Edini slovenski predstavnik Miha Šimenc se je, tako kot Anamarija Lampič za žensko zasledovanje, odločil, da danes zaradi prevelikega mraza in posledično prevelikega zdravstvenega tveganja ne bo tekmoval.

Šimenc je opravil ogrevanje pred predvidenim nastopom, "En krog sem šel počasi, tudi drugega, šlo je v redu, sem se dobro počutil, tudi toplo mi je bilo. Nato pa me je po štirih minutah hitrejšega, tekmovalnega tempa začelo boleti v pljučih in se mi je vrtelo v glavi. Zato sem se odločil, da ne bom uničeval pljuč ter tvegal z nastopom, čeprav po enoletnem premoru rabim tekme. Poleg tega je naslednji teden na programu nov sprint," je povedal Šimenc.

Podobno se je odločilo še nekaj tekmovalcev, vsi Norvežani in tudi Finec Iivo Niskanen, ki je v soboto slavil na 15 km prosto. Pred Rusom Aleksejem Červotkinom, ki je bil drugi, bi imel na zasledovanju 8,3 sekunde prednosti. Rus je imel tako na startu pred rojakom Boljšunovom, tretjim v soboto, 5,8 sekunde naskoka. Červotkin pa prednosti ni zadržal in je zdrsnil na osmo mesto.

Članki iz rubrike