Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.11.2021 12:38:50

Ne le Lampičeva, tudi Šimenc ne bo tekmoval: Začelo me je BOLETI V PLJUČIH, vrtelo se mi je v glavi

Reuters
Anamarija Lampič in Miha Šimenc danes na temi za svetovni pokal v smučarskih tekih v finski Ruki zaradi prevelikega mraza in posledično prevelikega zdravstvenega tveganja ne bosta tekmovala, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Tekma na 10 km zasledovalno v prosti tehniki za ženske je bila iz 10.20 sicer prestavljena na 13.45 uro, so sporočili organizatorji.

Šimenc je opravil ogrevanje pred predvidenim nastopom, "En krog sem šel počasi, tudi drugega, šlo je v redu, sem se dobro počutil, tudi toplo mi je bilo. Nato pa me je po štirih minutah hitrejšega, tekmovalnega tempa začelo boleti v pljučih in se mi je vrtelo v glavi. Zato sem se odločil, da ne bom uničeval pljuč ter tvegal z nastopom, čeprav po enoletnem premoru rabim tekme. Poleg tega je naslednji teden na programu nov sprint," je povedal Šimenc.



Lampičeva je bila po osmem mestu na petkovem sprintu v soboto na 10 km v klasični tehniki 25. minuto in 33,3 sekunde za Finko Frido Karlsson. Druga na drugi tekmi te zime je bila Norvežanka Therese Johaug s 13,7 sekunde zaostanka, tretja pa Nemka Katharina Hennig (+15,2).

Med tekači je na 15 km zmagal Finec Iivo Niskanen, drugi je bil Rus Aleksej Červotkin, ki je zaostal 8,3 sekunde, tretji pa rojak slednjega Aleksander Boljšunov (+14,1). Edini slovenski predstavnik Šimenc je bil med 94 tekači 58. (+2:37,3). Tekači so današnjo zasledovalno tekmo začeli ob 12.30.

Članki iz rubrike