tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

2_danica lončarič Njena.si

Poroka na prvi pogled: Danica modro o žaljivkah

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

su
su
0 27.11.2021 18:19:59

DRAMA V KUUSAMU! Orli z odličnim izhodiščem zajadrali skozi zrak, SLEDILO PA JE ...

Reuters
Lanišek bo moral na krstno zmago še počakati.

Kakšen dan za smučarske skoke! Začelo se je z dvojno slovensko zmago, za katero sta v Nižnem Tagilu na drugi tekmi sezone poskrbeli Urša Bogataj in Ema Klinec, slednja pa je s tem prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Da to še ni konec današnjih uspehov slovenskih skokov, je dala vedeti prva serija posamične preizkušnje moške konkurence v Kuusamu. Anže Lanišek je držal vodilno mesto pred Japoncem Rjojujem Kobajašijem, Timi Zajc pa je bil na tretjem mestu. V finalni seriji je nastopilo vseh pet varovancev Roberta Hrgote, ki so se uvrstili na tekmo, z odličnim drugim skokom pa je serijo odprl Peter Prevc. Najizkušenejši Slovenec je z 28. mesta splezal do 11., s 15. mestom je svojo daleč najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu dosegel Lovro Kos, nato pa se je začel napet boj za zmagovalni oder.

Timi Zajc je bil v drugem skoku prekratek za najvišja mesta, pristal je pri 119 metrih in padel na 9. mesto, takoj za njim pa je rokavico vodilnemu Lanišku z najdaljšim skokom dneva vrgel Japonec Rjoju Kobajaši. Najboljši Slovenec lanske zime se je dosežku Japonca približal, a mu je na koncu za krstno zmago nekaj metrov zmanjkalo. Več sledi.

Članki iz rubrike