mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

black-egg-yolks3-750x366 Odkrito.si

Na Kitajskem so se pojavili črni rumenjaki??!

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

STA
STA
0 25.11.2021 16:04:26

V Killingtonu pet Slovenk

Andreja Slokar
Profimedia
Killington v ZDA bo ob koncu tedna prizorišče veleslaloma in slaloma za svetovni pokal alpskih smučark.

Štirim slovenskim slalomistkam, Andreji Slokar, Ani Bucik, Meti Hrovat, Neji Dvornik, za katerimi so uspešni nastopi v Leviju na Finskem, se je onkraj velike luže znova priključila še veleslalomistka Tina Robnik.

Veleslalom, drugi ženski po vrsti v sezoni 2021/22, bo v soboto, dan kasneje pa alpske smučarke čaka še tretji slalom.

Na uvodnem veleslalomu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom se je v slovenski izbrani vrsti najbolj izkazala Meta Hrovat s šestim mestom. Pretekli teden pa sta v Leviju v slalomu odlično formo prikazali Andreja Slokar in Ana Bucik.

Slokarjeva je bila tik po stopničkami na četrtem mestu na prvem slalomu, na drugem je bila 15. Bucikova se je izkazala z 11. in sedmim mestom, tudi Dvornikova je bila z visoko startno številko obakrat v točkah s 16. in 19. mestom.

Črn slalomski niz pa je v nedeljo na Laponskem prekinila Hrovatova, ki se je po 11 mesecih s 17. mestom znova uvrstila med slalomsko najboljšo trideseterico.

Najvišje uvrščena med Slovenkami je Slokarjeva, ki bo v Killingtonu v soboto nastopila kot tretja najboljša smučarka.

V Leviju so na obeh slalomih zmagovalni oder zasedle iste tekmovalke. Petra Vlhova, zmagovalka skupnega seštevka minule zime, je zmagala na obeh slalomih, potem ko je vodila po obeh prvih vožnjah, Američanka Mikaela Shiffrin je bila obakrat druga, boj za tretje mesto pa je dobila Nemka Lena Dürr.Vlhova je postala rekorderka po številu zmag v Leviju. V čredi na farmi Ounaskievari ima po novem pet severnih jelenov, ki jih je prejela v simbolno last in jih je lahko poimenovala. To so Igor, Lujza, Pepi, Michal in Boris. Vse jelene je poimenovala po bližnjih, prvega po očetu, drugega po nečakinji, tretjega po trenerju za psihološko pripravo, četrtega po fantu in petega po bratu.

Shiffrinova je sezono odprla z zmago na veleslalomski tekmi v Söldnu pred Švicarko Laro Gut-Behrami na drugem in Vlhovo na tretjem mestu.

Ta konec tedna se bo v Lake Louisu začela tudi sezona v hitrih disciplinah. Tekmovalci so v Kanadi opravili že dva uradna treninga smuka, Boštjan Kline pa je na drugem dosegel drugi čas in tako napovedal izjemen konec tedna.

Kline je na drugem uradnem treningu v Lake Louisu pokazal, da še vedno zna biti med najhitrejšimi. S časom 1:45,10 je za 42 stotink sekunde zaostal zgolj za Norvežanom Aleksandrom Aamodtom Kildejem. Tretji čas je postavil Avstrijec Max Franz, ki je za Mariborčanom zaostal šest stotink. Preostali Slovenci so bili na treningu še malce zadržani. Martin Čater je dosegel 31. čas treninga, Miha Hrobat je bil 40., Nejc Naraločnik pa 64.

Na prvem treningu je bil najboljši Avstrijec Franz, od Slovencev pa se je najbolj izkazal Hrobat s 30. časom. Čater je bil 34., Kline 36., Naraločnik pa je bil 48.

Drevi smukače čaka še en trening, nato pa sledita dve smukaški tekmi za svetovni pokal, v nedeljo pa še tekma v superveleslalomu.

Čater in Kline imata mesti na smukih zagotovljeni, za tretjo vstopnico pa se v internih kvalifikacijah merita Hrobat in Naraločnik. V superveleslalomu imajo Slovenci zagotovljena štiri mesta.

Članki iz rubrike