Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

Ivan Simič Necenzurirano

Kako nas je Ivan Simič napadal v parlamentu ...

datum Odkrito.si

SVARILO! Prihaja KATASTROFA na božični dan!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

(mg)
(mg)
0 25.11.2021 10:44:43

Slovenski ekipi za obstanek v skupini B

Ženska reprezentanca
WCF / Steve Seixeiro
V drugi najmočnejši skupini B evropskega prvenstva, ki poteka v norveškem Lillehammerju, nastopata tudi slovenski reprezentanci. Po polovici rednega dela imata tako moška kot ženska reprezentanca odprte še vse možnosti za obstanek.

Šele drugič v zgodovini slovenskega curlinga tako ženska kot moška reprezentanca istočasno nastopata v drugi najmočnejši skupini evropskega curlinga. Cilj reprezentanc je obstanek v skupini B, ki se je začela v soboto. V moški konkurenci Slovenijo zastopajo Jure Čulić (vodja), Gašper Uršič, Jošt Lajovec in Gregor Verbinc. V rednem delu se merijo z Avstrijo, Bolgarijo, Anglijo, Francijo, Slovaško, Turčijo in Walesom. Slovenci so morali v rednem delu priznati premoč Slovaški, Walesu in Avstriji, z rezultatom 8:5 pa so bili boljši od Bolgarov. Čakajo jih še tri tekme, trenutno pa si delijo šesto mesto v skupini in imajo za obstanek v skupini B odprte še vse možnosti.  


Slovenke z zmago proti Slovaški

Slovensko žensko reprezentanco na tem prvenstvu sestavljajo Ajda Zavrtanik Drglin (vodja), Maruša Gorišek, Petra Klemenc in Anja Pečaver. V rednem delu se bodo pomerile z vsako izmed nastopajočih reprezentanc – Avstrijo, Anglijo, Španijo, Finsko, Madžarsko, Latvijo, Litvo, Norveško in Slovaško. V prvem delu prvenstva so Slovenke z rezultatom 7:4 premagale Slovaško in si po sedmih tekmah delijo osmo mesto, odločale pa bodo tekme proti Avstriji in Finski. Tako v moški kot v ženski konkurenci se najboljši dve ekipi uvrstita v elitno skupino A, medtem ko najslabši dve nazadujeta v skupino C.


Slovenija ena redkih reprezentanc brez pravega ledu za curling

Slovenija se je na evropsko prvenstvo kvalificirala z zlato kolajno v moški in srebrno v ženski kategoriji na nedavnem evropskem prvenstvu skupine C, ki je septembra potekalo v Švici. Slovenija pa je tudi ena najmlajših curling držav, saj curling poznamo šele od leta 2010, hkrati pa smo tudi skoraj edina država v skupini B, ki nima namenske dvorane za curling. V Sloveniji ga še vedno igrajo na hokejskih ledenih površinah, ki so za tekmovalni curling povsem neprimerne. Reprezentanti večino treninga opravijo v tujini, zato so njihovi mednarodni dosežki še toliko večji. Za primerjavo – Švica ima več kot 50 namenskih dvoran le za curling. 

Galerija

Članki iz rubrike