GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

(mg)
(mg)
0 25.11.2021 10:44:43

Slovenski ekipi za obstanek v skupini B

Ženska reprezentanca
WCF / Steve Seixeiro
V drugi najmočnejši skupini B evropskega prvenstva, ki poteka v norveškem Lillehammerju, nastopata tudi slovenski reprezentanci. Po polovici rednega dela imata tako moška kot ženska reprezentanca odprte še vse možnosti za obstanek.

Šele drugič v zgodovini slovenskega curlinga tako ženska kot moška reprezentanca istočasno nastopata v drugi najmočnejši skupini evropskega curlinga. Cilj reprezentanc je obstanek v skupini B, ki se je začela v soboto. V moški konkurenci Slovenijo zastopajo Jure Čulić (vodja), Gašper Uršič, Jošt Lajovec in Gregor Verbinc. V rednem delu se merijo z Avstrijo, Bolgarijo, Anglijo, Francijo, Slovaško, Turčijo in Walesom. Slovenci so morali v rednem delu priznati premoč Slovaški, Walesu in Avstriji, z rezultatom 8:5 pa so bili boljši od Bolgarov. Čakajo jih še tri tekme, trenutno pa si delijo šesto mesto v skupini in imajo za obstanek v skupini B odprte še vse možnosti.  


Slovenke z zmago proti Slovaški

Slovensko žensko reprezentanco na tem prvenstvu sestavljajo Ajda Zavrtanik Drglin (vodja), Maruša Gorišek, Petra Klemenc in Anja Pečaver. V rednem delu se bodo pomerile z vsako izmed nastopajočih reprezentanc – Avstrijo, Anglijo, Španijo, Finsko, Madžarsko, Latvijo, Litvo, Norveško in Slovaško. V prvem delu prvenstva so Slovenke z rezultatom 7:4 premagale Slovaško in si po sedmih tekmah delijo osmo mesto, odločale pa bodo tekme proti Avstriji in Finski. Tako v moški kot v ženski konkurenci se najboljši dve ekipi uvrstita v elitno skupino A, medtem ko najslabši dve nazadujeta v skupino C.


Slovenija ena redkih reprezentanc brez pravega ledu za curling

Slovenija se je na evropsko prvenstvo kvalificirala z zlato kolajno v moški in srebrno v ženski kategoriji na nedavnem evropskem prvenstvu skupine C, ki je septembra potekalo v Švici. Slovenija pa je tudi ena najmlajših curling držav, saj curling poznamo šele od leta 2010, hkrati pa smo tudi skoraj edina država v skupini B, ki nima namenske dvorane za curling. V Sloveniji ga še vedno igrajo na hokejskih ledenih površinah, ki so za tekmovalni curling povsem neprimerne. Reprezentanti večino treninga opravijo v tujini, zato so njihovi mednarodni dosežki še toliko večji. Za primerjavo – Švica ima več kot 50 namenskih dvoran le za curling. 

Galerija

Članki iz rubrike