Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.11.2021 17:52:10

EKIPNI USPEH slovenskih orlov, toda ... Kakšna smola TIMIJA ZAJCA, za las ostal brez ...

Jurij Kodrun
Norvežan Halvor Egner Granerud je zmagovalec druge tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih to zimo. V Nižnjem Tagilu je branilec kristalnega globusa, vodilni že po prvi seriji, za zmago zbral 235,3 točke. Slovenci so dosegli lep ekipni uspeh; Timi Zajc je pristal tik za stopničkami, Cene Prevc je bil peti, Anže Lanišek pa sedmi.

Za Granerudom, ki je zanesljivo slavil zmago, sta se na odru za najboljše zvrstila zmagovalec prve tekme v olimpijski zimi, Nemec Karl Geiger (226,5 točke), ter Avstrijec Stefan Kraft (223,8).

Nato je sledil "slovenski paket". Zajc, ki je v petek po ponesrečenem nastopu ostal celo brez sobotne tekme, je danes popravil vtis in z zbirom 222,5 zgolj za 1,3 točke zaostal za stopničkami. Tik za njim je z 221,2 točke pristal Cene Prevc, uspeh pa je dopolnil še najboljši Slovenec minulo zimo Lanišek, ki je ponovil sedmo mesto z uvodne tekme.



To so bili tudi edini trije slovenski finalisti. Za finale sta bila prekratka Lovro Kos s 34. in Tilen Bartol s 43. mestom, medtem ko je Domen Prevc obstal že v današnjih kvalifikacijah.

Prihodnji teden skakalce čakata naslednji dve tekmi v finski Ruki; ekipi se bo predvidoma namesto Domna Prevca priključil njegov starejši brat Peter Prevc. Slednji je uvod v sezono v Rusiji izpustil, potem ko je še drugič postal oče.

Članki iz rubrike