krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

pavec Njena.si

Hčerka Janija Pavca skočila v pevske vode

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

STA
STA
0 21.11.2021 12:15:00

Vlhova z najboljšim izhodiščem, štiri Slovenke v finalu

Reuters
Petra Vlhova si je tako kot v soboto priborila najboljše izhodišče za napad na četrto zaporedno zmago na slalomih za svetovni pokal alpskih smučark v Leviju. Američanka Mikaela Shiffrin je druga z zaostankom 18 stotink sekunde za vodilno Slovakinjo, Švicarka Michelle Gisin je tretja (+0,36). V finalu bodo nastopile vse štiri Slovenke.

Od Slovenk je bila na prvi progi najhitrejša Ana Bucik, ki je za vodilno zaostala 1,25 sekunde za 12. čas. Andreja Slokar je po napaki z zaostankom 1,60 sekunde na 16. mestu prve vožnje. Neja Dvornik je 20. (+1,76), Meta Hrovat 22. (+1,80).

Tudi tokrat sta bili najhitrejši Vlhova in Shiffrinova. Vlhova, ki je v minuli sezoni osvojila svoj premierni veliki kristalni globus za dobljeni seštevek svetovnega pokala, bi s peto zmago postala najuspešnejšega tekmovalka na tekmah na Finskem.

S Shiffrinovo si trenutno delita dosežek štirih zmag na tekmah, ki potekajo v božičkovi deželi na Laponskem na območju polarnega kroga.

Od Slovenk je v soboto na prvem slalomu sezone navdušila Slokarjeva s četrtim mestom. Bucikova je bila 11., točke je osvojila tudi Dvornikova s 16. mestom, kar je njen najboljši dosežek v svetovnem pokalu.Svoj prvi slalomski finale v novi sezoni si je zagotovila Hrovatova, ki je v soboto v prvi vožnji povozila količek in odstopila.

Najslabše startno izhodišče je imela Dvornikova, ki si je s številko 57 privozila drugi finale po vrsti.

Za večje presenečenje je poskrbela tekmovalka s startno številko 46. To je nosila Norvežanka Maria Therese Tviberg, ki je za Vlhovo zaostala zgolj 52 stotink sekunde za peto pozicijo po prvi vožnji.

Finalna vožnja se bo začela ob 13.30.

Članki iz rubrike