Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

su
su
1 20.11.2021 10:55:21

SIJAJNO! Andreja Slokar nadaljuje smučarsko PRAVLJICO! Ajdovka spet v boju za ZMAGO!

Profimedia
Trenutno vodilna smučarka letošnje sezone je odlično opravila s prvo vožnjo slaloma v Leviju.

Andreja Slokar je z današnjo prvo vožnjo slalomske preizkušnje v Leviju dokazala, da njena zmaga na paralelni tekmi v Lechu, s katero si je privozila majico vodilne smučarke, ni bila naključje. Hitrejši od nje sta bili samo dolgoletni najboljši slalomistki na svetu Petra Vlhova in Mikaela Shiffrin. Tretjeuvrščena Slovenka je v cilj pripeljala z zaostankom 0,48 sekunde za vodilno Slovakinjo. V finalu bosta nastopili tudi Neja Dvornik z 12. in Ana Bucik s 15. časom.

Slokarjeva je zelo dobro začela novo sezono. V Söldnu je s 14. mestom vpisala svoj najboljši dosežek na veleslalomih v svetovnem pokalu, na paralelni tekmi prejšnjo soboto v Lech/Zürsu pa je vpisala rezultat kariere, ko je zmagala in bila prvič del najboljše trojice na tekmah svetovnega pokala.

Slokarjeva je z zmago prvič prevzela tudi mesto vodilne v seštevku zime. Na startu prve vožnje slaloma v Leviju je prvič nastopila z rdečo majico vodilne.

Štiriindvajsetletna Ajdovka je pred Levijem zbrala vsega 12 slalomskih nastopov v svetovnem pokalu, petkrat je bila v točkah, od tega dvakrat v najboljši deseterici z osmim in devetim mestom v Lenzerheideju in Jasni letos marca.

Na prvem slalomu sezone svetovnega pokala alpskih smučark 2021/22 sta dve Slovenki nastopili v prvi jakostni skupini. Slokarjeva s startno številko 11 in Ana Bucik s startno številko 15. Bucikova je ob prihodu v cilj z zaostankom 1,56 sekunde za Vlhovo vpisala 12. čas. Do konca je izgubila zgolj še tri mesta za 15. dosežek prve vožnje.

Bucikovo je za pet stotink prehitela tretja slovenska finalistka Neja Dvornik, ki se je med prvo petnajsterico prebila s precej slabšim izhodiščem. S startno številko 58 se je na 12. mestu poravnala s Kanadčanko Laurence St. Germain, ki je imela za 46 mest boljšo številko. Za Vlhovo sta obe zaostali sekundo in 51 stotink sekunde.

Četrta Slovenka Meta Hrovat je s startno številko 41 odstopila. Hrovatova je sezono odprla s šestim mestom na veleslalomu v Söldnu. Slabšo formo kaže v slalomu. Ostala je brez uvrstitve na svojem sedmem slalomu po vrsti, potem ko je bila januarja v tej disciplini v Zagrebu 23.

Na startni listi je bilo 78 smučark iz 20 držav.

Druga vožnja najboljše trideseterice bo na sporedu ob 13.30.

Članki iz rubrike