Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

su
su
0 16.11.2021 14:33:51

ZMRAZI do KOSTI! Slovenski skakalec ŠOKIRAL s podrobnostmi: Komaj sem šel PO STOPNICAH!

PROFIMEDIA
"To je bila tudi zame velika lekcija. Kdor bo vzel moje besede resno, naj jih vzame, kdor jih ne bo, jih ne bo."

"Iskreno me je presenetilo, da lahko mladega športnika tako zdela. Želim si čimprejšnjega okrevanja in miru, da spet pridem k sebi," je konec oktobra na družbenih omrežjih zapisal Žiga Jelar in javnost presenetil z novico, da je moral pomoč iskati tudi v bolnišnici.

Treningi so se zanj končali v drugi polovici oktobra, na stranskem tiru pa bo vsaj še do naslednjega tedna. Šele ko bodo vsi pregledi zadovoljivi, bo prejel zeleno luč.

"Počasi prihajam na tisto raven energije, ki sem jo imel pred okužbo. Se pa vse skupaj zelo vleče. Deset dni je vročina vztrajala pri številki 40, kašelj, glavoboli - vse to me je povsem izčrpalo. Sledila je tudi izguba kilogramov. Zelo hitro sem utrujen, posledice so očitne. Naslednji teden bo od tega že en mesec. Moral bom tudi čez to in videti, kakšna bo situacija čez čas," skrušeno razlaga Žiga Jelar, ki je poleti na državnem prventvu v Kranju osvojil tretje mesto.

"To ni bila lahka izkušnja. Nikomur ne privoščim česarkoli podobnega. Mlad fant sem, 24 let imam, vsak dan treniram. Ampak tistih enajst dni je bilo tako zelo mučnih ... V prvih treh dneh sem šel komaj po stopnicah, pokonci sem zdržal par minut, več ni šlo. To je bila tudi zame velika lekcija. Kdor bo vzel moje besede resno, naj jih vzame, kdor jih ne bo, jih ne bo. Nisem na mestu, da bi kogarkoli nagovarjal," je za konec o svojem boju povedal Jelar. V svetovnem pokalu je debitiral v sezoni 2015/16. Na letošnjo prvo priložnost bo zagotovo moral še nekaj časa počakati.

Članki iz rubrike