mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zu
zu
0 24.10.2021 11:03:16

Kakšen začetek sezone: Na vrhu senzacija, slovenski adut Kranjec v boju za STOPNIČKE!

Žan Kranjec
Reuters
Novo sezono so odprli tudi moški smučarji.

Avstrijec Roland Leitinger je postavil najboljši čas prve vožnje uvodnega veleslaloma sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev 2021/22. Na ledeniku Rettenbach si je izhodišče za napad na stopničke priboril slovenski as Žan Kranjec, ki na četrtem mestu zaostaja 27 stotink sekunde. V finalu bosta dva Slovenca, tudi Štefan Hadalin s 23. časom.

Leitinger je poskrbel za manjšo senzacijo. Na mesto vodilnega se je izstrelil s startno številko 19, preskočil vse člane prve jakostne skupine ter prehitel tudi člane elitne sedmerice. Tridesetletni predstavnik avstrijske ekipe doslej še ni bil član najboljše veleslalomske trojice, edine stopničke je s tretjim mestom osvojil pred dvema letoma na paralelnem veleslalomu v Alta Badii.

Svetovni prvak Francoz Mathieu Faivre na drugem mestu zaostaja 19 stotink sekunde, Švicar Marco Odermatt je tretji, njegov zaostanek je 21 stotink sekund, zgolj šest stotink počasnejši je na četrtem mestu Kranjec.

Francoz Alexis Pinturault, ki je v minuli zimi osvojil tako veliki kristalni globus za skupno zmago kot tudi malega za dobljeni veleslalomski seštevek, je šesti, zaostaja 57 stotink sekunde.



Konkurenca je zelo strnjena, kar 11 tekmovalcev se je po vodilnem Avstrijcu razvrstilo v devetih desetinkah sekunde.

Drugi Slovenec na ledeniškem uvodu nad Söldnom Hadalin je po zelo hitrem zgornjem delu prvo vožnjo končal tik za prvo dvajseterico. Njegov zaostanek znaša sekundo in 44 stotink.

"Vesel sem, da smo predrli led, da smo startali sezono. Začel sem malo zaspano, ne čisto suvereno, potem mi je kar steklo, sem dobil dobre občutke," je v izjavi za TV Slovenija po prvi vožnji dejal Kranjec, ki je na startu nosil številko štiri.

Druga vožnja se bo začela ob 13.30.

Značke: kranjec, sölden

Članki iz rubrike