Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.10.2021 08:42:50

Začetek za najmočnejšega SLOVENSKEGA ADUTA: Optimizma ne manjka, danes gre zares!

Profimedia
Potem ko so v soboto veleslalomsko tekmo izpeljale ženske bodo na ledeniku Rettenbach danes prišli na vrsto še moški. Uvodno tekmo 56. svetovnega pokala alpskih smučarjev, ki jo gosti Sölden, bo odprl italijanski tekmovalec Luca De Aliprandini. Slovenski favorit Žan Kranjec bo startal kot četrti. Drugi Slovenec Štefan Hadalin bo nosil številko 27.

Pred Kranjcem se bosta po progi pognala Francoz Alexis Pinturault ter Švicar Loic Meillard. V elitni sedmerici bodo nastopili še Hrvat Filip Zubčić, Francoz Mathieu Faivre ter Švicar Marco Odermatt.

Kranjec je bil v Söldnu na stopničkah pred dvema letoma s tretjim mestom, leta 2016 pa je pristal tik pod stopničkami na četrtem.

Lani je bil na tekmovalnem uvodu v sezono na Tirolskem sedmi. Po prvi vožnji je bil drugi, v drugo pa je na nemirni podlagi, ki mu ne leži, vpisal 17. čas. Zaostanek za konkurenco za najvišja mesta bo skušal nadoknaditi tudi z novimi daljšimi smučmi, ki jih je konkurenca že uporabljala v minuli sezoni. Na stopničkah je bil v minuli zimi enkrat z drugim mestom na veleslalomu v Santa Caterini.



Pri moških je štiri veleslalome od desetih v minuli zimi dobil Pinturault, ki je osvojil zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, dobil pa je tudi končni veleslalomski seštevek, njegov rojak Faivre, svetovni prvak v disciplini, je bil na vrhu enkrat, prav tako Norvežan Lucas Braathen, ki je lani dobil söldenski uvod, nato pa poškodbi izpustil večji del sezone, med veleslalomske zmagovalce sta se vpisala še Odermatt in Zubčić, ki sta vsak zmagala po dvakrat.

Alpske smučarje čaka v novi sezoni devet veleslalomov na najvišji ravni. Z izjemo olimpijskega bodo vsi na stari celini, na zgolj šestih prizoriščih. Po Söldnu bo naslednji veleslalom šele 11. decembra v Val d'Iseru, nato bo sledil dvojni veleslalomski spored v Alta Badii (19. in 20. 12.), pa Adelboden v Švici 8. januarja. Po OI v Pekingu pa bo Kranjska Gora oba tekmovalna dneva, 12. in 13. marca, gostila veleslaloma, brez slalomske tekme. Courchevel/Meribel bo gostil finale.

Prva vožnja veleslaloma bo ob 10. uri, druga se bo začela ob 13.30.

Članki iz rubrike