gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
1 17.10.2021 14:34:01

LIVIO MAGONI: Meta HROVAT nova Tina MAZE? Tu so cilji, tu je odgovor...

alesfevzer.com
Na ledeniški premieri sezone 2021/22 v alpskem smučanju bo na sobotnem ženskem veleslalomu prva slovenska adutinja Meta Hrovat, ki bo v novo sezono stopila z novim trenerjem, 'kiparjem' kristalnih globusov, Italijanom Liviem Magonijem.

V tem sodelovanju, ki poteka res dobro, oba vidita nov izziv, cilji pa na začetku niso previsoki. Kaj bo prinesla prihodnost, pa vesta samo onadva. Verjetno je Meta na tej stopnji svoje kariere naredila najboljšo mogočo potezo, ko je z malo sreče sklenila sodelovanje s preudarnim, ostrim, a hkrati mirnim in zelo čutečim ter izkušenim Italijanom.

magoni
Martin Metelko


Po nekaj letih se je Livio vrnil v Slovenijo. Po Tini Maze je bil leto dni v italijanski reprezentanci, potem pa je prevzel najuspešnejšo smučarko zadnjih let, Slovakinjo Petro Vlhovo. 
Imel je seveda zelo pomembno vlogo pri uspehih najboljše slovenske športnice vseh časov. »Imam občasne stike s Tino, a govoriva samo o zasebnih stvareh, družini ... Nič pa o smučanju,« se je nasmehnil Magoni.

meta hrovat
Martin Metelko


Verjetno ima tudi z Meto podobne cilje, kot jih je imel s Tino in Petro – da osvaja kolajne in slavi skupno zmago v svetovnem pokalu. »O tem je še prezgodaj govoriti. Za Meto je še prekmalu. Obnoviti moramo nekaj disciplin, v prvi vrsti slalom. V zadnjih treh letih je imela Meta tudi precej težav s poškodbami. V pretekli sezoni so očitno delali dobro, saj je bila trikrat med prvimi tremi. Najin prvi cilj je to, da bo v veleslalomu redno med najboljšimi, in ne samo nekajkrat. V slalomu je cilj, da je redno med trideseterico po prvem teku, v drugi vožnji pa vse skupaj še izboljša. Verjetno bomo potrebovali pol sezone, da bo Meta spet dobila dobro slalomsko številko, saj je v tej disciplini to zelo pomembno. Zagotovo bomo poskusili odpeljati nekaj superveleslalomov. Vse pa bo odvisno od tega, kako bo na začetku sezone opravila veleslalom in slalom. Naj še enkrat ponovim cilje v tej sezoni: biti konstantno zelo dober v veleslalomu, izboljšati slalom, tretji cilj pa so seveda olimpijske igre, ki so tudi zelo pomembne. Pred igrami v Pekingu nočemo preveč tvegati,« je razmišljal Magoni.

Članki iz rubrike