Alec Baldwin Svet24.si

Hollywoodski strokovnjaki: Alec Baldwin ni ...

osumljeni, umor družine đokić, goran džonić Svet24.si

Balistiki potrdili, da gre za morilsko orožje, v ...

katrinas (6) Svet24.si

Ženska trojnost kot izjemen energijski potencial

poroka dimnik frantar-xx Reporter.si

Kako je "suhceni in nebogljeni" Igor Zabret ...

metka-paragi Necenzurirano

"Vlada želi le stroko, ki se ji uklanja" ...

žigan-krajnčan Njena.si

Marjetkin zlati gumb sinu Romane Krajnčan

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

(czs)
(czs)
0 14.10.2021 10:36:37

Curling: Reprezentanci na predkvalifikacijskem turnirju za OI

Ženska ekipa Slovenije v curlingu
WCF/STEPHEN FISHER
V turškem Erzurumu poteka predkvalifikacijski turnir za zimske olimpijske igre 2022 v Pekingu. Slovenke že brez možnosti za napredovanje, moški še upajo.

Slovenska moška reprezentanca si trenutno deli tretje mesto v skupini, ženska pa zaseda peto mesto v skupini. Izločilni boji se začnejo jutri. Po končanem turnirju v kategoriji mešanih dvojic, kjer so se v nadaljevalne boje za olimpijske igre uvrstile reprezentance Turčije, Danske in Latvije, se v Erzurumu nadaljujejo boji še v moški in ženski kategoriji. Slovenija nastopa v obeh kategorijah, prvo in drugo mesto na turnirju pa vodita na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, ki bo decembra na Nizozemskem.

Pri moških Slovenijo zastopa izkušena jeseniška ekipa v postavi Štefan Sever, Simon Langus, Bine Sever, Jakob Omerzel in Gaber Bor Zelinka. V skupinskem delu se merijo z Avstrijo, Češko, Finsko, Madžarsko in Nigerijo. Po porazu proti Finski in Češki je Slovenija z visokim rezultatom 17:2 premagala Nigerijo. Trenutno si deli tretje mesto, čakajo pa jih še Madžari in Avstrijci. V izločilne boje se uvrstita najboljši dve ekipi skupine.

V ženski kategoriji Slovenijo zastopajo Lea Žemlja, Ajda Zaveljcina, Ema Kavčič, Maja Kučina in Nika Černe. Po porazu proti Kazahstanu in Latviji so prikazale zelo dobro igro proti izkušenejši Madžarski, ki je na koncu vseeno slavila s točko prednosti. Dekleta čaka še tekma proti Španiji, vendar možnosti za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje nimajo več.

Po velikem uspehu v skupini C, kjer je moška reprezentanca osvojila zlato, ženska pa srebro, bo Slovenija tako v obeh konkurencah nastopala tudi na evropskem prvenstvu skupine B v Lillehammerju na Norveškem. Tam sicer Slovenijo zastopata reprezentanci v drugih postavah. Cilj je zagotovo obstanek v drugi najmočnejši skupini v Evropi. Najboljši rezultat moške reprezentance na evropskih prvenstvih je sicer peto mesto v skupini B in s tem petnajsto mesto v Evropi. 

Članki iz rubrike