nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

(mf)
(mf)
0 30.09.2021 11:36:07

Slovenski igralci curlinga v boj za olimpijske igre

Moška ekipa Slovenije v curlingu
WCF/STEPHEN FISHER
V torek se v Erzurumu v Turčiji začenja prvi predkvalifikacijski turnir v curlingu za zimske olimpijske igre 2022 v Pekingu. Najprej bo na sporedu turnir v disciplini mešanih dvojic, nato pa še turnir v moški in ženski kategoriji.

Na predkvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v disciplini mešanih dvojic bo nastopalo 16 reprezentanc, med njimi tudi Slovenija. Gre za prvi tovrsten turnir, ki boj za olimpijske igre omogoča vsem reprezentancam. Najboljše tri reprezentance turnirja se uvrstijo v nadaljnje tekmovanje, kjer se bodo ekipe borile za zadnje vozovnice za prihajajoče olimpijske igre.

Slovenija najprej proti Turčiji

Slovenijo bosta zastopala Andreja Prislan in Marko Bilčar. V skupinskem delu se bosta pomerila z reprezentancami Brazilije, Kazahstana, Nigerije in Turčije. Prva tekma Slovenijo čaka 5. oktobra ob 19. uri prav proti najmočnejši reprezentanci skupine – Turčiji. V končnico se uvrstijo najboljše tri reprezentance skupine, zato ima Slovenija dobro priložnost za uvrstitev v izločilne boje. Ti bodo na sporedu 8. oktobra.

V lov za olimpijskimi sanjami tudi moška in ženska reprezentanca

Desetega oktobra, po zaključku turnirja v mešanih dvojicah, se v isti dvorani začne še predkvalifikacijski turnir v moški in ženski kategoriji. Pri moških bo Slovenijo zastopala izkušena jeseniška ekipa v postavi Štefan Sever, Simon Langus, Bine Sever, Jakob Omerzel in Gaber Bor Zelinka. V skupinskem delu se bodo pomerili z Avstrijo, Češko, Finsko, Madžarsko in Nigerijo. V moški kategoriji se na nadaljnji kvalifikacijski turnir uvrstita dve najboljši reprezentanci.

Odločilni boji končnice na sporedu 15. oktobra

V ženski kategoriji Slovenijo zastopajo Lea Žemlja, Ajda Zaveljcina, Ema Kavčič, Maja Kučina in Nika Černe. V rednem delu se bodo pomerile s Španijo, Madžarsko, Kazahstanom in Latvijo, tako kot pri moških pa v nadaljnji boj za olimpijske igre vodita prvo ali drugo mesto na turnirju. Tekme izločilnih bojev bodo 15. oktobra, ko bodo znani vsi potniki na kvalifikacijski turnir, ki bo decembra na Nizozemskem. 

Galerija

Članki iz rubrike