hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

tin-vodopivec, urška-majdič Odkrito.si

TIN VODOPIVEC IN URŠKA MAJDIČ: pripravljata ...

Branko Jovanović Vunjak - Brendi Njena.si

Pred desetimi leti se je za vedno poslovil Brendi

STA
STA
0 02.06.2021 13:18:19

KAAAJ?! Tande iskreno o brutalnem PADCU v Planici in z norim razkritjem: Tega se malce veselim ...

Profimedia
Norveški smučarski skakalec Daniel Andre Tande se ne spominja hudega padca med marčevskim finalom svetovnega pokala na letalnici v Planici. Sedemindvajsetletnik je to povedal v intervjuju, ki ga je objavila norveška smučarska zveza na svoji spletni strani.

Nesreča je bila verjetno bolj travmatična za njegove moštvene kolege kot zanj, ker se padca ne spominja.

Tande je 13. aprila zapustil bolnišnico v Oslu, iz Slovenije se je v domovino vrnil v začetku aprila, potem ko je po padcu pred tekmo v poletih teden dni preživel v ljubljanskem kliničnem centru.

Na Norveškem so Tandeju operirali zlomljeno ključnico, utrpel je tudi poškodbe pljučnega krila. S helikopterjem so ga po grozljivem padcu 25. marca odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je naslednje tri dni ostal v umetni komi. Slovenski zdravniki so ga 31. marca z intenzivne nege premestili na travmatološki oddelek, v domovino pa se je vrnil 2. aprila.Zdravniki so ugotovili tudi štiri notranje možganske krvavitve. "Če bi bile večje, bi se lahko zbudil kot povsem druga oseba," je srečno okoliščino našel Tande.

Kljub temu padcu pa tudi v prihodnje načrtuje nastope. Smučarska zveza ga je vključila v ekipo za naslednjo sezono. Tande je znova začel trenirati in upa, da bo prvi skok opravil julija.

"Ne predstavljam si, da bi bil lahko kakšen problem skakati, in to tako na manjših kot na večjih skakalnicah." Dodal je, da prav letalnice predstavljajo največje vznemirjanje, še posebej v Planici. "Pravzaprav se tega tudi malce veselim."

Članki iz rubrike