klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
1 20.05.2021 16:22:00

SLOVENSKE JUNAKINJE pred novim velikim izzivom

Reuters
Najuspešnejša reprezentanca pod okriljem Smučarske zveze v minuli sezoni, ženska skakalna reprezentanca, je danes v Žireh strnila misli ob prehodu iz stare v novo sezono. Skakalke pod vodstvom glavnega trenerja Zorana Zupančiča trenirajo že mesec in pol.

"S samo motivacijo po tako uspešni sezoni prav velikih težav nimamo. Potrebno je sestaviti zanimiv program, ohraniti mir v hiši in potem se ne bojimo, da bodo prišli tudi dobri rezultati," je dejal glavni trener ženske skakalne reprezentance.

Veliko stvari, kot pravi, ne bodo spreminjali, le izpeljati jih bodo želeli bolj natančno. Cilji so visoki, poudarja zmagovalka skupnega seštevka sezone 2020/21 Nika Križnar, vseeno pa se je najprej posvetila predvsem šoli.

"Vesela sem, da sem zdaj več poudarka namenila šoli, ker mi to pomeni pomembno stvar v življenju. Ko bo šola narejena, grem na polno v sezono, opraviti jo bo treba, kot se spodobi," je dejala 21-letnica.

V petek se bodo skakalke prvič v tej pomladi podale na skakalnico. Tudi Križnarjeva pravi, da ima še nekaj rezerv. "Odpraviti moram minuse, nadoknaditi pomanjkljivosti. Pri tehniki, pri sami točnosti imam še precej stvari za popraviti. Lansko leto skoki zagotovo še niso bili povsem popolni, kljub temu, da sem osvojila veliki kristalni globus. Zdaj gledam naprej, proti olimpijskim igram, to je zame pomembna točka v sezoni 2021/22," je izpostavila najboljša skakalka minule zime.

Tudi Ema Klinec bo v petek po slabih dveh mesecih znova zapela skakalne smuči in se spustila po skakalnici. "Misli so usmerjene v naslednjo sezono, v prihodnost, zagotovo pa je minula sezona ostala v meni. Bolj kot stopnička, ki me še pelje do višjih mest, do boljših uvrstitev. Menim, da smo dobili recept, kako premagati svetovni vrh, ki smo ga kar nekaj časa iskali. To zdaj moramo le še izpiliti," je samozavestno pristavila Klinčeva.



Na treningu v Žireh je bila šesterica skakalk, med njimi tudi Špela Rogelj, ki je ob koncu sezone skakala vse bolje. Zdaj jo muči predvsem poškodba kolena. "Prosti smo bili manj, kot smo morda mislili, da bomo, a glede na vse razmere v državi se nenazadnje tudi na dopust nisem odpravila nikamor. Vse trenutno poteka normalno, nekaj težav imam s kolenom, a bo že kmalu vse v najlepšem redu," je prepričana Rogljeva.

"Lansko poletje je bilo čisto drugačno kot sem ga bila vajena zaradi rehabilitacije. Letos te zadeve ni. Z glavo se je potrebno pripraviti, narediti napredek pri rezervah, ki jih imam, to je predvsem v letu in pri doskoku," pa je o željah za prihodnjo sezono dodala Urša Bogataj. Slednja ima po strgani križni vezi zdaj za sabo sezono brez večjih težav s poškodbami in mirneje pričakuje novo tekmovalno obdobje.

Ob štirih bolj izpostavljenih skakalkah sta trenirali tudi Katra Komar in Jerneja Brecl. Predvsem prispevek slednje v pokalu narodov je slovenska reprezentanca pogrešala v zaključku sezone po dobrih nastopih na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu. Breclova se je zaradi osebnih razlogov odpovedala nastopom v zaključku sezone. V novi pa si želi predvsem napredka na vseh področjih.

"Na rezultat ne bom gledala, želim si prikazati nekoliko več kot v pretekli sezoni. Sploh na tekmah so se mi stvari odvijale v napačno smer in to bom poizkusila popraviti," je dejala 19-letnica.

Zimska sezona ženskih smučarskih skokov se bo predvidoma začela 4. decembra v norveškem Lillehammerju, poletna pa v poljski Wisli 17. julija.

Članki iz rubrike