profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
1 07.05.2021 15:54:20

PREPRIČALA ga je TINA MAZE! Oče Petre Vlhove je priznal, da so trkali TRIJE SKRIVNOSTNI SLOVENCI, da ...

Nekaj dni je jasno, da je novi trener najboljše smučarke na svetu v pretekli sezoni, Slovakinje Petre Vlhove, Švicar Mauro Pini, nekdanji trener Tine Maze.

V obsežnem pogovoru za slovaški športni portal sport.aktuality.sk je oče Petre Vlhove, Igor Vlha, pojasnil, kako in zakaj so se odločili za Pinija. 

"Kandidatov je bilo več, nekateri so se oglasili tudi sami. Na primer trije Slovenci, ki nimajo izkušenj s smučarkami s svetovnega vrha. Zelo smo bili zainteresirani za Italijana Paola Defloriana, a se ni odločil za nas, ker ima malega otroka. Na koncu je bil Pini logična izbira, poleg tega pa ni zahteval več denarja, kot ga je imel Livio Magoni. Zakaj smo izbrali njega? Poglejte. Ko je bila pred olimpijskimi igrami v Sočiju Tina Maze v slabi formi, jo je vzel v svoje roke in Slovenka je iz Sočija prinesla dve zlati kolajni. Morda lahko nekaj podobnega naredi tudi s Petro," je bila jasen Petrin oče, ki skrbi za finančne posle v ekipi.  

tina maze soci
Reuters

In kdo so ti trije skrivnostni slovenski trenerji, ki so potrkali na vrata ekipe Petre Vlhove? Eden je verjetno Matija Grašič, ki je s prihodom Livia Magonija v ekipo Mete Hrovat izgubil službo. Ker ni šel na Slovaško, pa je pristal v moški C-ekipi. Druga dva? Lahko bi samo ugibali. Vsekakor pa je prav, da slovenski trenerji iščejo priložnost v tujini in da imajo najvišje cilje. Po besedah Igorja Vlhe pa je jasno, da eden od teh trenerjev ni bil Andrea Massi, saj ima on obilo izkušenj z vrhunsko tekmovalko. Ali pa...

Članki iz rubrike