Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zu
zu
7 20.04.2021 13:47:06

Massi in Mazejeva spet skupaj v SVETOVNEM POKALU?! Tukaj so podrobnosti, ki tresejo SLOVENIJO!

Nikola Miljković
Kaj se dogaja v taboru najuspešnejše smučarke pretekle sezone Petre Vlhove? Trener Livio Magoni je odšel in eden od kandidatov za novega trenerja (?) naj bi bil tudi partner (mož?) Tine Maze. In to kar skupaj z nekdanjo slovensko smučarko ...

V ekipi Petre Vlhove pospešeno iščejo novega trenerja, saj se morajo priprave na novo sezono začeti zelo hitro. Poleg tega so na vrsti obvezna testiranja opreme, pri katerih naj bi imel veliko besede seveda tudi novi trener. Magoni, ki je Slovakinjo v petih letih pripeljal do velikega kristalnega globusa, je zdaj že preteklost, povsem lahko pa se zgodi, da bo njegovo mesto zavzel še en Italijan, ki je neločljivo povezan tudi s slovenskim smučanjem. Andrea Massi, Goričan, ki je bil 20 let tako ali drugače prisoten v slovenskem smučanju, več kot deset let pa je tudi partner Tine Maze in zdaj oče hitro odraščajoče Anouk, naj bi bil po pisanju italijanskih medijev eden tistih, ki si jih želijo v ekipi Vlhove. Nekateri na trenersko mesto pri Vlhovi postavljajo njenega starega trenerja, s katerim je dosegla prve uspehe, Ivana Il'anovskega, ki ga je pred petimi leti zamenjal prav Magoni. Toda Il'anovsky je s trenutno službo v poljski smučarski zvezi (prej je bil tri leta v Franciji) zelo zadovoljen, tako finančno kot s pogoji. Slovaški mediji pišejo, da za njegovo vrnitev zato ni veliko možnosti. Kandidat je tudi Švicar Mauro Pini, ki je bil tudi trener Tine Maze, ko je ta osvojila olimpijsko zlato. 
Italijanski mediji kot veliko bolj verjetno možnost, da se kot trener pridruži Vlhovi, omenjajo Andreo Massija, ki je najbolj zaslužen za to, da je Slovenka postala najboljša smučarka na svetu in najboljša slovenska športnica vseh časov. Italijani namigujejo celo, da naj bi se v delo Petrine ekipe vključila tudi Tina Maze, saj bi Tinine izkušnje iz svetovnega pokala Petri prišle zelo prav. Poleg tega je Tina ženska, ki s Petro zagotovo ne bi imela zgolj strogo profesionalnega odnosa, Mazejeva je namreč poudarjala, da je bila ženska v njeni ekipi, Nežka Poljanšek, nekakšna »blazina za sprejemanje udarcev« z obeh strani in njena zaupnica.



V ekipi Petre Vlhove pa je povsem jasno, kdo odloča – to sta dva moška, ki sta Petri zelo blizu, oče Igor in brat Boris. Odločitev, kdo bo Petrin trener v sezoni 2021/22, ko bo branila veliki kristalni globus in ko bodo na sporedu olimpijske igre v Pekingu, bo torej njuna. In po zadnjih informacijah s Slovaške naj bi bila naveza Massi-Maze najbolj vroča favoritinja za vstop v ekipo Vlhove.  

Značke: massi, vlhova, maze

Članki iz rubrike