favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 31.03.2021 14:55:04

Zadnje NOVICE o stanju nesrečnega Norvežana: besede o SLOVENSKEM ZDRAVSTVU so presenetile mnoge!

Profimedia
Norveški smučarski skakalec Daniel Andre Tande, ki je na finalu svetovnega pokala prejšnji teden v Planici grdo padel na letalnici bratov Gorišek, je danes zapustil oddelek intenzivne nege, poroča norveška televizija NRK. Tandeja bodo premestili na travmatološki oddelek ljubljanskega kliničnega centra.

Tandeja, ki je v četrtek v poskusni seriji finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici grdo padel, so v ponedeljek prebudili iz umetne kome in je že komuniciral z najbližjimi. Kot je kasneje potrdila zdravnica norveške skakalne ekipe Guri Ranum Ekas, so Tandeja lahko odklopili z respiratorja in vse je potekalo brez težav.


Danes zjutraj pa je Brathen za NRK potrdil, da bodo 27-letnega skakalca premestili z oddelka za intenzivno nego na travmatološki oddelek UKC Ljubljana. "Menim, da je skakalec v najboljših rokah. Vesel sem, da je zaupanje med norveško in slovensko medicinsko stroko na najvišji ravni," je dejal Brathen v intervjuju za Norveško tiskovno agencijo (NTB).

Danes ali v četrtek bodo norveški in slovenski zdravniki skupaj z zavarovalnico razpravljali o tem, kako bi Tandeja prepeljali na Norveško. "A pred tem bomo dodobra pretehtali razloge za in proti. Prevoza domov se bomo lotili z največjo previdnostjo. Četudi Daniel dobro napreduje, ne smemo pozabiti, da je utrpel hud udarec. Stres potovanja domov je lahko tudi prevelik," je opozoril Brathen.

Članki iz rubrike