pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 28.03.2021 07:34:12

DRAMA za dobro jutro! SLOVENIJA izgublja boj, toda kar je uspelo Niki KRIŽNAR, je res NORO!

PROFIMEDIA
Slovenske smučarske skakalke Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Katra Komar so zadnjo ekipno tekmo sezone na finalu v ruskem Čajkovskem končale na drugem mestu. Slovenke so zbrale 348,5 točke in tako v boju za prestižno zmago v pokalu narodov še bolj zaostale za današnjimi zmagovalkami Avstrijkami (373,7), tretje so bile Nemke (336,5).

Tako kot na finalu moške sezone v Planici je tudi v Čajkovskem v soboto veter odpihnil ekipno tekmo, zato so jo z le eno serijo izpeljali danes na zadnji dan sezone 2020/21.

Slovenke so dobile edino ekipno tekmo te sezone svetovnega pokala pred finalom, ko so na domačem Ljubnem ob Savinji Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar zanesljivo zmagale.

Tokrat v postavi ni bilo svetovne prvakinje s srednje naprave Eme Klinec, slovenske skakalke pa so tudi zahvaljujoč diskvalifikaciji ene od Japonk prišle do drugega mesta, ki pa jim je v boju za zmago v pokalu narodov prineslo še večji zaostanek za današnjimi zmagovalkami Avstrijkami.



Pred tekmo je imela do zadnje postojanke v Čajkovskem vodilna Slovenija, ki je v petek zdrsnila za drugo mesto, za Avstrijo 27 točk zaostanka, ki je danes narasel na 77 točk.

Ekipni tekmi na srednji napravi sledi trening na veliki skakalnici, kjer bo ob 8. uri še finalna tekma sezone najboljših skakalk zime. Takrat bosta padli tudi odločitvi v obeh skupnih seštevkih ter razvrstitvi na turneji Blue Bird za dodatno denarno nagrado.

Na zadnji tekmi sezone bo nastopilo pet Slovenk, poleg četverice z ekipne tekme tudi Ema Klinec. Nika Križnar še vedno napada veliki kristalni globus najboljše skakalke sezone, saj ima za vodilno Japonko Saro Takanashi le 15 točk zaostanka. Avstrijka Marita Kramer na tretjem mestu zaostaja 66 točk. Zelo spodbuden podatek pa je, da je Nika Križnar na ekipni tekmi skočila kar 101 meter in poskrbela za daljavo ekipne tekme, medtem ko je njena velika nasprotnica v boju za kristalni globus Sara Takanaši pristala pri 92,5 metrih. 

Članki iz rubrike