zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 27.03.2021 15:41:17

Skakalke na nedeljskem finalu prav tako z dvema tekmama

Profimedia
Potem ko je za današnjo moško ekipno tekmo v smučarskih skokih na finalu v Planici zaradi premočnega vetra odpadla tudi ženska ekipna na finalu v ruskem Čajkovskem, so organizatorji prav tako potrdili nedeljski dvojni spored. Ob 5. uri zjutraj po srednjeevropskem času bo ekipna z eno serijo, ob 8. uri sledi še zadnja posamična tekma sezone 2020/21.

Ekipna tekma je za Slovenijo zelo pomembna zaradi točkovanja v pokalu narodov, v katerem Slovenke za 27 točk zaostajajo za Avstrijkami.

Žirija v Čajkovskem je danes sprva odpovedala poskusno serijo, nato dvakrat preložila start ekipne tekme, preden je morala preizkušnjo dokončno odpovedati.



V nedeljo bo tudi ob vznožju Urala tako dvojni program za zadnji dan skakalne sezone. Že ob 5. uri zjutraj po slovenskem času bo ena serija ekipne tekme, ob 7. uri sledi uradni trening, ob 8. uri pa je na sporedu veliki finale ženske sezone z zadnjo posamično tekmo. Takrat bosta padli tudi odločitvi v obeh skupnih seštevkih.

Med posameznicami ima Japonka Sara Takanashi 15 točk naskoka pred najboljšo Slovenko Niko Križnar, ki je v petek izgubila rumeno majico vodilne. Avstrijka Marita Kramer ima 66 točk manj od Takanashijeve in je bržčas preveč oddaljena od osvojitve velikega kristalnega globusa.

Članki iz rubrike