petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

su
su
3 26.03.2021 16:27:53

Veliko PRESENEČENJE med slovenskimi skakalkami! To je POSTAVA za zadnjo EKIPNO TEKMO!

PROFIMEDIA
Jutri bo na sporedu zadnja ekipna tekma v sezoni.

Skakalci v teh dneh zaključujejo 42. sezono svetovnega pokala pod Poncami, ženska konkurenca pa se bo na odmor podala po finalnih tekmah v Čajkovskem sredi Rusije.

V središču pozornosti je vroč troboj za veliki kristalni globus; najboljša Slovenka te zime Nika Križnar je trenutno na drugem mestu skupnega seštevka, 15 točk prednosti in rumeno majico si je na današnji tekmi zopet priskakala Japonka Sara Takanaši. In potem je tu še Avstrijka Marita Kramer, ki je na ruski turneji našla dodatno prestavo in je bila do zdaj daleč pred konkurenco. Zadnja posamična tekma bo na sporedu v nedeljo, jutri pa se bodo skakalke na veliki napravi pomerile še na zadnji ekipni preizkušnji.

Tudi ekipna tekma bo za naše orlice pomembna, saj bodo skušale znova prevzeti vodstvo v pokalu narodov, ki so jim ga ravno na današnji tekmi speljale Avstrijke. Razlika trenutno znaša 27 točk.

Poleg Križnarjeve je v Čajkovskem najbolje razpoložena Slovenka Špela Rogelj, vseeno pa je Zoran Zupančič poskrbel za veliko presenečenje, ko v postavo za ekipno tekmo ni uvrstil svetovne prvakinje iz Oberstdorfa Eme Klinec. Slovenijo bodo zastopale Križnarjeva, Rogljeva, Komarjeva in Bogatajeva.

Članki iz rubrike