petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 26.03.2021 09:04:25

POZOR! Danes VROČ SLOVENSKI BOJ za veliki kristalni globus, tu je vse, kar morate vedeti!

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar se bo ta konec tedna v Rusiji v mestu Čajkovski borila za prvi veliki kristalni globus v karieri. Pred Japonko Saro Takanashi ima 20-letnica iz Delnic v Poljanski dolini minimalno prednost petih točk, Avstrijka Marita Kramer, ki tudi v Rusiji skače v odlični formi, pa zaostaja 91 točk.

Za Slovenijo bi nov skupni uspeh pomenil osvojitev šestega velikega kristalnega globusa v zimskih športih. Tina Maze je bila v alpskem smučanju tako rekoč nepremagljiva v sezoni 2012/13 z rekordnim izkupičkom 2414 točk, Žan Košir pa je v deskanju na snegu v paralelnih disciplinah slavil sezono kasneje. V smučarskih skokih sta skupno zmago slavila Primož Peterka dvakrat (1996/97 in 1997/98) ter Peter Prevc enkrat (2015/16).

Križnarjeva je v četrtkovih kvalifikacijah pred prvo posamično preizkušnjo zasedla drugo mesto. Kvalifikacije so pripadle ta hip težko premagljivi Kramerjevi, Takanashijeva pa je končala kot osma.



Na tekmo se je uvrstilo vseh preostalih pet slovenskih skakalk. Ema Klinec je imela šesto oceno kvalifikacij. Špela Rogelj je bila sedma, Urša Bogataj 15., Katra Komar 26. in Jerneja Repinc Zupančič 37.

Prva posamična tekma v Rusiji se bo začela ob 13. uri. V soboto bo na vrsti pomembna ekipna preizkušnja (13.00), v nedeljo pa bo po zadnji posamični tekmi sezone (8.00) padla končna odločitev tako o velikem kristalnem globusu kot razvrstitvi v pokalu narodov. V njem ima Slovenija 31 točk naskoka pred Avstrijo. Norvežanke na tretjem mestu zaostajajo preveč.

Članki iz rubrike