podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ue
ue
0 25.03.2021 19:31:09

Kaj je o Tandejevem stanju POVEDAL ZDRAVNIK? Kakšni so prvi testi? 'Morali smo ga ...'

Profimedia
Današnjo prvo od štirih tekem planiškega finala sezone je zaznamoval grd padec svetovnega prvaka Norvežana Daniela Andreja Tandeja v poskusni seriji.

Kmalu po padcu so planiški organizatorji potrdili, da je Tande v "stabilnem stanju", zdaj pa se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru. Prvi testi so "obetavni", kot so sporočili iz OK Planica. Tande je izgubil nadzor nad smučmi in padel na glavo na začetku preloma doskočišča, se nato valil po letalnici bratov Gorišek do dna. Sprva so ga oskrbeli v doskočišču, nato pa s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.


Kot so kmalu po padcu sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis) in organizacijskega komiteja Planica, je Tandejevo zdravstveno stanje "stabilno".
"Daniel je bil v reševalno vozilo sprejet v nezavesti, morali smo ga intubirati in mehansko predihovati. Po stabilizaciji je bil s helikopterjem prepeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Preliminarni testi so obetavni. Zdaj bomo počakali 24 ur, ko bomo teste ponovili. Več bomo tako vedeli v petek popoldan," je o poškodbah norveškega skakalnega zvezdnika dejal vodja zdravstvene službe pri OK Planica, dr. Tomislav Mirkovič.

Članki iz rubrike