državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 25.03.2021 16:02:12

Tande po GROZLJIVEM PADCU v KLINIČNEM CENTRU, tu so podrobnosti!

Reuters
Norvežana Daniela Andreja Tandeja, ki je hudo padel v poskusni seriji prve tekme na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, so odpeljali v ljubljanski klinični center na nadaljnje preiskave. Po besedah tiskovnega predstavnika planiških organizatorjev Tomija Trbovca je v "stabilnem zdravstvenem stanju".

"Tande je v stabilnem stanju, s helikopterjem so ga prepeljali v UKC v Ljubljani, kjer bodo opravili nadaljnje preiskave. Več bo znano pozno popoldne," je pojasnil Trbovc.

Oglasil pa se je tudi že Tandejev trener Alexander Stöckl, ki oprijemljivejših informacij nima. "Edina stvar, ki jo vem, je, da je njegovo stanje stabilno in da so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Ljubljani. Zdaj lahko samo čakamo," je povedal. 


Tande, svetovni prvak v poletih leta 2018 ter decembra z norveško ekipo na moštveni tekmi prav v Planici na isti letalnici, je nastopil 30. po vrsti. Izgubil je oblast nad smučmi in padel na glavo na začetku preloma doskočišča, se nato valil po letalnici do dna, kjer so ga najprej oskrbeli v zdravniškem centru ob letalnici, nato pa prepeljali v Ljubljano.

Članki iz rubrike