stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
1 04.03.2021 17:35:20

V Jasni bodo delili še zadnje veleslalomske vstopnice za finale sezone

Profimedia
V Jasni na Slovaškem bosta v soboto in nedeljo na sporedu veleslalom in slalom za točke svetovnega pokala alpskih smučark. Sobotni veleslalom bo zadnji ženski veleslalom pred finalom sezone v švicarskem Lenzerheideju. V Jasni bodo za Slovenijo nastopile Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik in Andreja Slokar.

Do konca sezone so sicer na sporedu še štirje ženski slalomi. Po Jasni se bo ženska karavana pred odhodom v Švico ustavila v Areju na Švedskem, kjer bosta 13. in 14. marca slaloma. Hkrati bo v Kranjski Gori že 60. pokal Vitranc, ko se bodo na progi Podkoren alpski smučarji za točke svetovnega pokala, zadnje pred Lenzerheidejem, merili v veleslalomu in slalomu.

Najvišje uvrščena Slovenka v veleslalomskem seštevku je Meta Hrovat, ki je edina od slovenske ženske vrste v sezoni 2020/21 osvojila stopničke. Na te je stopila s tretjim mestom na domačem veleslalomu v Kranjski Gori, ki je gostil odpadlo mariborsko Zlato lisico.

Hrovatova je v razvrstitvi veleslaloma v svetovnem pokalu na osmem mestu ter ima že zagotovljeno mesto med najboljšo petindvajseterico, ki bo nastopila na finalnem veleslalomu sezone v Švici.

Ana Bucik je trenutno 23., Neja Dvornik, ki bo izpustila Jasno, 35., Tina Robnik 39., Andreja Slokar pa 44.

Že s petkom se bo v Avstriji začel zadnji vikend hitrih disciplin za moški del svetovnega pokala pred Lenzerheidejem. Gostitelj dveh smukov in superveleslaloma je Saalbach Hinterglemm.



Za točke v kraljevi disciplini se bodo jutri borili tudi trije Slovenci Martin Čater, Boštjan Kline in Nejc Naraločnik, na sobotnem smuku pa bo Naraločnika zamenjal Miha Hrobat. Na superveleslalomu v nedeljo bodo nastopili vsi štirje.

Od Slovencev si je smukaški nastop v Lenzerheideju že zagotovila Ilka Štuhec, ki v smukaški razvrstitvi alpskih smučark zaseda 14. mesto.

Čater je trenutno 16., smukaške točke pa je osvojil le še Kline (40.).

Na ženskem superveleslalomu Slovenija v Švici ne bo imela predstavnice. Od Slovencev je Hrobat v moškem superveleslalomskem seštevku 31., Kline 39., Čater pa 50.

Pred zadnjim moškim veleslalomom sezone v Kranjski Gori je Žan Kranjec na sedmem mestu v seštevku discipline, Štefan Hadalin pa na 29. Hadalin je v slalomski razvrstitvi trenutno 23.

Članki iz rubrike