mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.03.2021 09:54:07

GROZA in STRAH na superveleslalomu! Kar dve smučarki z GROZLJIVIMA poškodbama, posnetek šokira! (video)

Profimedia
Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie in Avstrijka Rosina Schneeberger sta bili v nedeljo po grdih padcih na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v italijanski Val di Fassi operirani. Obe sta si zlomili nogo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Obe tekmovalki so operirali v avstrijskem Innsbrucku, sta zapisali avstrijska in norveška smučarska zveza v današnjih izjavah za javnost.

Sedemindvajsetletna Schneebergerjeva je padla v prvem delu preizkušnje in si zlomila tako golenico kot mečnico desne noge. Po poročanju avstrijske zveze so ji obe kosti stabilizirali z vijaki.



Tudi Vickhoff Liejeva si je pri padcu zlomila obe kosti leve noge, pred posegom pa se je pritoževala še nad bolečinami v levem kolenu. Več o poškodbi kolena bo znanega po dodatnih pregledih, je še dodala norveška zveza.

Na superveleslalomu za svetovni pokal je sicer zmago slavila domačinka Federica Brignone, Švicarka Lara Gut-Behrami pa je z drugim mestom osvojila mali kristalni globus v superveleslalomu, v boju za veliki kristalni globus pa ima pred zadnjimi osmimi preizkušnjami 187 točk prednosti pred Slovakinjo Petro Vlhovo.

Članki iz rubrike