stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 26.02.2021 21:15:59

SELEKTOR SREBRNE EKIPE: Dekletom poklon do tal

alesfevzer.com
Selektor slovenske ženske reprezentance Zoran Zupančič je moral današnjo ekipno tekmo svojih varovank zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus spremljati preko televizije. Kot je dejal v pogovoru za STA, so se Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Ema Klinec danes odlično odrezale. "Bila je dobra borba. Dekletom poklon do tal," je dejal.

Njegove varovanke so po četrtkovem naslovu svetovne prvakinje Eme Klinec danes na ekipni tekmi v zbirko dodale novo kolajno. Po izjemno napeti tekmi so zgolj za 1,4 točke zaostale za novo zmago, ki so jim jo za las odnesle Avstrijke na krilih danes zelo dobre Marite Kramer.

Kot je pojasnil Zupančič, je bil danes njegov pozitiven test kar šok za ekipo, pa tudi sam ne ve, kje bi se lahko okužil z virusom sars-cov-2, saj so vsi udeleženci nordijskega svetovnega prvenstva v Oberstdorfu v karantenskem balončku, testirajo jih na vsaka dva dni.

Za zdaj k sreči, kot pravi, vse skupaj preživlja povsem brez simptomov, v soboto bo izvedel za rezultate testa PCR, ki so ga naknadno opravili. "Vsekakor nas je pozitiven test vse presenetil. Ne nazadnje sem tu na prizorišču opravil že več testiranj in vsi testi do danes so bili negativni. Tu pa smo v karantenskem balončku. Žal nas je to doletelo na dan ekipne tekme," je povedal glavni trener slovenske vrste in dodal, da sploh ne ve, kje bi se lahko okužil: "Dobro, včeraj po Eminem naslovu svetovne prvakinje je bilo nekaj objemov, a vsi so bili z masko in znotraj karantenskega balončka."



Pojasnil je, da so organizatorji sprva celotni ekipi, tudi dekletom, zablokirali akreditacije, šele po več telefonskih klicih in pogovorih, da so bila dekleta že testirana in so imela vsa negativne izvide, so jih lahko poslali na tekmo: "Punce sem pred tem nagovoril na parkirišču. Strah je gotovo bil, ampak mislim, da so punce danes nastopile po najboljših močeh. še najbolj se mi zdi, je bila nad novico šokirana Ema, ki je tudi sama že to doživela."

Tekmo in boj do zadnjega za zmago je spremljal preko televizijskega ekrana: "Tekma je bila dobra, punce so se zelo dobro borile. A dejstvo je, da vsak tak šum normalno vpliva na celotno ekipo. Če bo moj izvid PCR jutri negativen, nadaljujem to svetovno prvenstvo, sicer ne dvomim, da bodo punce do konca uspešno oddelale. Trenutno so zelo močne."

Kot pravi, resda imajo že dve kolajni okrog vratu, a dekleta gredo še po kakšno. "Danes so bila dekleta odlična, bila je dobra borba, puncam poklon do tal. A še niso rekle zadnje besede. Zelo so močne, vendar ne bo šlo brez boja. Jaz jim povsem zaupam," je sklenil selektor.

Članki iz rubrike