901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

su
su
1 26.02.2021 09:57:08

Junakinja Ema KLINEC s srce parajočim RAZKRITJEM: Številne hude poškodbe so me ...

Profimedia
Ema Klinec je prišla do zlate kolajne na svetovnem prvenstvu.

Po bronasti kolajni Anamarije Lampič v smučarskih tekih je popoldne sledila še ena slovenska eksplozija. Smučarska skakalka Ema Klinec je prišla do naslova svetovne prvakinje. "Zdi se mi, da smo se med sabo dekleta tako gnale naprej, da je moj uspeh tudi rezultat vsega tega. A dejstvo je, da je svetovno prvenstvo tekma, ko si tisti dan pripravljen ali pa nisi. Meni je danes na srečo uspelo in sem vesela!"

Zadnje SP v Seefeldu pred dvema letoma je morala Klinčeva zaradi poškodbe izpustiti. Te ji vso kariero niso prizanašale, saj je prestala kar dve operaciji kolenskih križnih vezi in se spogledovala celo s koncem kariere. A vsakič se je vrnila močnejša in četudi v svetovnem pokalu še nima zmage, je psihično trdnost in znanje pokazala na najpomembnejši tekmi kariere.

"V bistvu so me vse te težave, številne poškodbe, okužba z novim koronavirusom na uvodu v sezono, tako zgradile, da sem lahko danes pokazala dva odlična skoka. Moja zgodba je pač takšna, kot je, sama sem hvaležna vsem, ki so mi ves čas stali ob strani upam, da sem se jim s to kolajno malo oddolžila," je z nasmehom povedala mlada skakalka in priznala, da prvo uro po tekmi sploh ni vedela zase: "Najbolj imam v spominu vse te nasmehe, ki so me obkrožali. Priznam pa, da najprej sploh nisem vedela zase in sem bolj kot robot odgovarjala na vsa vprašanja. Zdaj grem počasi na realna tla."

Članki iz rubrike