901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ue
ue
13 25.02.2021 22:00:21

BESEDE, KI ZADANEJO V SRCE! "Ata mi je rekel, da ko bom zmagala, naj..."

Profimedia
Svetovna prvakinja Ema Klinec s Poljan nad Škofjo Loko, ki so jo v izteku premagale solze sreče, je kasneje žarela od sreče.


Zadnje SP leta 2019 v Seefeldu je morala Klinčeva zaradi poškodbe izpustiti, te ji vso kariero niso prizanašale, saj je prestala kar dve operaciji kolenskih križnih vezi in se spogledovala celo s koncem kariere. A vsakič se je vrnila močnejša in četudi v svetovnem pokalu še nima zmage, je psihično trdnost in znanje pokazala na najpomembnejši tekmi kariere.
"Danes sem bila res zbrana na svoj nastop, šele zdaj bom lahko malo podoživela uspeh. Verjela sem vase, a nisem si mislila, da bom kar zmagala. Danes se mi je vse izšlo," je dejala Klinčeva na novinarski konferenci po tekmi.


"Zelo lepo je imeti kolajno okrog vratu. Ati mi je enkrat rekel, da ko bom zmagala, naj dvignem roko na srce v zahvalo Sloveniji, svoji državi, in na odru sem uživala in bila ponosna, da sem Slovenka," je dodala slovenska junakinja.
Gre za sploh prvo kolajno za slovenske ženske smučarske skoke na SP in to najžlahtnejšo, med skakalci sta svetovna prvaka postala le Franci Petek leta 1991 še v jugoslovanskem dresu ter Benkovič leta 2005. 
Novopečeni svetovni prvakinji sta med drugimi prek Twitterja že čestitala tudi predsednik Borut Pahor in premier Janez Janša.
V petek bo na sporedu nova priložnost za kolajne, saj je na sporedu ženska ekipna tekma. Na edini ekipni letos na Ljubnem ob Savinji so slovenske skakalke zanesljivo zmagale, zato se obeta nov boj za zmago. "Jutri nas čaka nov izziv, eden glavnih ciljev sezone. Še enkrat se bom potrudila po najboljših močeh, tudi jutri si zaslužimo kaj pobrati," je napovedala Klinčeva.

Članki iz rubrike