Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
2 23.02.2021 14:37:03

Kaj se dogaja s Planico? Fis si želi dvotedenski spektakel v SLOVENIJI, vse pa bo odvisno od ...

Jurij Kodrun
Po odpovedi norveške turneje v smučarskih skokih se sploh zadnje dni veliko govori o morebitnih dodatnih tekmah svetovnega pokala v Planici. Direktor smučarskih skokov Sandro Pertile je pred časom dejal, da je želja Mednarodne smučarske zveze (Fis) štiri dodatne tekme v dolini pod Poncami. Kot vse kaže, odločitve ne bo pred koncem tedna.

Kot je danes na novinarski konferenci potrdil predstavnik za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) Tomi Trbovc, so za zdaj še vedno na mizi različni scenariji, vse je še odprto.

"Odločitev se bo zavlekla proti koncu tedna, saj ni enostavno sponzorjev prepričati v treh dneh, da nam namenijo dodatna sredstva. Najlažje bi bilo, če bi vse tekme, tudi morebitne dodatne, potekale na isti skakalnici, kar je tudi cenejša različica. A za zdaj so na mizi še prav vse možnosti," je zatrdil Trbovc.


Pred časom so pri SZS izpostavili najbolj verjeten scenarij, da bi letalnica bratov Gorišek med 25. in 28. marcem gostila tri posamične (četrtek, petek in nedelja) ter sobotno ekipno tekmo za finale sezone, s čimer bi pod Poncami nadomestili posamično tekmo iz Vikersunda.

Direktor svetovnega pokala Sandro Pertile pa je za Val202 v Zakopanah razkril načrt Fisa za zadnja dva konca tedna sezone, po katerem bi skakalci v Planici preživeli kar dva tedna in bi imeli v Sloveniji najprej tri tekme na Bloudkovi velikanki kot generalko za nordijsko svetovno prvenstvo 2023, nato pa bi se preselili na letalnico bratov Gorišek za finale sezone.

Veliko bo odvisno od finančnega priliva nosilcev televizijskih pravic ter sodelovanja pokroviteljev. "Z minusom tega gotovo ne bomo delali, saj še minulega svetovnega prvenstva v poletih nismo pokrili. V dogovorih smo na pol poti, čaka nas še nekaj dela," je danes glede tega še povedal Trbovc.

Članki iz rubrike