sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

harry meghan 2 Svet24.si

Harry in Meghan nevede zanetila pravo medijsko ...

borut pahor bobo (2) Reporter.si

Janša Pahorju ni pustil niti videza, da počne ...

Študentski domovi ostajajo odprti Svet24.si

Študentski domovi od študentov zahtevali bančne...

20200911-01024175 Necenzurirano

Vaših deset tisoče evrov za vojno proti ...

Jasna Kuljaj Odkrito.si

Jasna Kuljaj: Moj glasbeni okus je rahlo shizofren...

Robert Korošec Njena.si

Roberta Korošca dobite za 50 €, Slakonja želi ...

STA
STA
0 22.02.2021 20:11:37

Na SP po dva slovenska nordijska kombinatorca in kombinatorki

Tit Košir
Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju, ki se bo sredi tedna začelo v Oberstdorfu, bosta nastopila dva slovenska tekmovalca in dve tekmovalki v nordijski kombinaciji, saj bo prvenstvo tudi prvo v zgodovini, na kateri se bodo v tej disciplini za odličja pomerila tudi dekleta. V slovenskem taboru največ pričakujejo od izkušenega Vida Vrhovnika.

"V Oberstdorfu ne bomo tekmovali le na ekipni tekmi, bomo pa na srednji in veliki skakalnici ter v ekipnem sprintu. Čez dve leti bo sicer SP v Planici, a to je ta čas za nas zelo daleč. Prvi korak nas čaka na SP, kamor potujemo s pozitivno popotnico. Vid Vrhovnik je na prejšnji tekmi svetovnega pokala osvojil točko, četudi je v zadnjem spustu med prehitevanji padel in izgubil veliko sekund. Okrog 25. mesta se lahko gotovo uvrsti, pa tudi okrog 15. Gašper Brecl pa bo prvič nastopil na SP, veseli me predvsem njegova dobra skakalna forma," je na novinarski konferenci povedal trener Goran Janus.

Vid Vrhovnik, v Klingenthalu je bil 7. februarja za izid sezone 30., je povedal, da je bil vesel že, ker je po letu dni spet nastopal v svetovnem pokalu. "Korak za korakom bo treba napredovati, a komaj čakam na SP. Če bom imel dober dan, bom lahko v obeh disciplinah konkurenčen. Cilj bi bila lahko petnajsterica, ampak ne bom šel na silo, da res dosežem pravi izid."

Gašper Brecl si želi, da bi na skakalnici opravil dober nastop. "V teku nimam prave primerjave, želim pa obdržati uvrstitev, ki jo bom imel po skokih. Povsem najboljšim nisem konkurenčen, ostalim pa mislim, da sem. Potrudil se bom tudi, da prehitim Vida," je napovedal Brecl.


Edina tekma kombinatork v sezoni svetovnega pokala je bila decembra v Ramsauu, dekleta pa čaka še prvenec v tej disciplini na SP. "Komaj čakamo jutrišnji odhod na SP. Pričakujemo lepo in težko tekmo. Imeli smo po eno tekmo v svetovnem pokalu in na mladinskem SP, na kateri pa nekaj deklet ni bilo. Zagotovo pa si želimo preboja v prvo deseterico," je povedal trener slovenske ženske vrste Rok Mandl.

Lani je 18. decembra Ema Volavšek osvojila 16. mesto na prvi tekmi v zgodovini svetovnega pokala, ki so jo v avstrijskem Ramsauu pripravili za nordijske kombinatorke. V konkurenci 31 tekmovalk iz devetih držav je bila Silva Verbič, druga Slovenka, na 27. mestu.

"Odvisno od tekme in sezone, včasih mi bolj ležijo skoki, drugič teki. Konkurenca bo težka, a če bom dala vse od sebe, z dobrim tekom in skoki, se lahko nadejam prve deseterice. Američanka Tara Gerathy-Moats, zmagovalka decembrske tekme, pa je najbližje zlatu na SP," je napovedala Volavškova.

Silva Verbič je povedala, da na SP potuje za nabiranje izkušenj. "Da vidim, kje sem v konkurenci najboljših. Rezultatsko nimam pričakovanj. Sama se sicer bolje počutim na skakalnici, a trenutno nimam prave forme."

Članki iz rubrike