sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

harry meghan 2 Svet24.si

Harry in Meghan nevede zanetila pravo medijsko ...

borut pahor bobo (2) Reporter.si

Janša Pahorju ni pustil niti videza, da počne ...

Študentski domovi ostajajo odprti Svet24.si

Študentski domovi od študentov zahtevali bančne...

20200911-01024175 Necenzurirano

Vaših deset tisoče evrov za vojno proti ...

Jasna Kuljaj Odkrito.si

Jasna Kuljaj: Moj glasbeni okus je rahlo shizofren...

Robert Korošec Njena.si

Roberta Korošca dobite za 50 €, Slakonja želi ...

STA
STA
0 21.02.2021 12:16:21

VELIK SPEKTAKEL! V drugem teku SLALOMA z ogromno spremembo, ki lahko SLOVENCU prinese veliko!

Profimedia
Avstrijec Adrian Pertl vodi po prvi vožnji moškega slaloma na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo. Drugi je predstavnik Italije Alex Vinatzer (+0,14), tretji Norvežan Sebastian Foss-Solevaag (+0,16). Najboljši Slovenec je Štefan Hadalin na 11. mestu (+0,82).

Moški slalom je zadnja tekmovalna preizkušnja 46. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v italijanskih Dolomitih. Prva vožnja je postregla s presenečenji, odstopi in presenetljivim vodilnim. Pertl nastopa na svojem premiernem svetovnem prvenstvu in bo prvič v finalu branil vodstvo s prve vožnje. Pred Cortino je bil le enkrat na stopničkah lani s tretjim mestom na slalomu v Chamonixu.

Od Slovencev se je najbolje odrezal Hadalin, ki se mu obeta uvrstitev v prvo petnajsterico, kar prinaša tudi točke za slalomsko startno listo za prihodnjo sezono. Žan Kranjec je na selektivni postavitvi na polovici proge povozil količek in odstopil. Tijan Marovt je z zaostankom 3,06 sekunde 28., Aljaž Dvornik pa z zaostankom 4,07 sekunde 32.Razlike so majhne. Kar 14 tekmovalcev na vrhu se je zvrstilo v eni sekundi. Zaradi odjuge in pričakovanega poslabšanja stanja snežne površine je tekmovalna žirija posegla po posebnem pravilu, v skladu s katerim bo najboljših 15 tekmovalcev s prve proge v obratnem vrstnem redu nastopilo v finalu. Običajno velja pravilo za prvih 30.

Začetek finala bo ob 13.30.

Značke: alpsko smučanje, sp

Članki iz rubrike