bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 19.02.2021 16:05:11

Norvežan se je že veselil NASLOVA, nato pa ŠOK! Sledila je diskvalifikacija, na naslov bo moral še počakati ...

Reuters
Potem ko se je že zdelo, da bo Norvežan Halvor Egner Granerud z 12. zmago v sezoni osvojil veliki kristalni globus, je sledila diskvalifikacija letos najboljšega skakalca. S tem je zmaga pripadla Ryoyuju Kobajashiju (257,9). Najboljši Slovenec je bil Žiga Jelar (237,2) na 15. mestu.

Granerud bi sicer imel po diskvalifikaciji Nemca Markusa Eisenbichlerja v drugi seriji dovolj prednosti pred zadnjimi šestimi predvidenimi tekmami svetovnega pokala, da bi osvojil veliki kristalni globus. A nato so kontrolorji diskvalificirali tudi Norvežana in s tem prestavili odločitev o skupnem zmagovalcu na marčevske tekme.

Za zdaj sicer ni jasno, ali bodo do konca sezone organizirali vse odpadle tekme norveške turneje ali pa še kakšno dodali, potem ko sta v igri za izvedbo preostalih tekem po poročanju tamkajšnjih medijev nekatera poljska prizorišča in Planica.

Tudi Pod Poncami so v pogovorih za kar šest posamičnih tekem v zadnjih dveh koncih tedna sezone 2020/21. Po informacijah Smučarske zveze Slovenije bo odločitev znana na začetku prihodnjega tedna.

V Rasnovu je drugo mesto zasedel Poljak Kamil Stoch (256,3), tretji pa je bil Nemec Karl Geiger (255,7).


Najboljši slovenski predstavnik, ki jih v Romuniji vodi glavni trener B-reprezentance Igor Medved, je bil Žiga Jelar (237,2). Po prvi seriji je bil 17., v drugo pa je uvrstitev po 89 metrov dolgem skoku izboljšal za dve mesti.

Drugi najboljši Slovenec je bil povratnik na tekme svetovnega pokala Cene Prevc (235,6), ki je po prvi seriji zasedal 15. mesto. V drugo je nekoliko zdrsnil po razpredelnici in zasedel končno 17. mesto. Šest točk svetovnega pokala je za 25. mesto ujel Tilen Bartol (223,5).

Na debiju v svetovnem pokalu se je med dobitnike točk vpisal tudi Jernej Presečnik (220,9). Devetnajstletni član SSK Ljubno je bil na koncu 28.

Najboljši slovenski skakalci na čelu z Anžetom Laniškom in Borom Pavlovčičem v Rasnov niso pripotovali, saj trenirajo v Planici in se pripravljajo na nordijsko svetovno prvenstvo v Oberstdorfu.

V soboto bo v Rasnovu še mešana ekipna tekma, ki se bo začela ob 9.45. Nato se bo skakalna karavana preselila v Oberstdorf.

Članki iz rubrike