Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.02.2021 14:32:49

KONEC SANJ! Povsem ponesrečen nastop glavne slovenske adutinje!

www.alesfevzer.com
Meti Hrovat, ki je bila prva slovenska favoritinja za kolajno na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo, se je finalni nastop povsem ponesrečil.

Švicarka Lara Gut-Behrami je nova svetovna prvakinja v veleslalomu. To je njena druga zlata kolajna, potem ko je bila najboljša že na superveleslalomu. Švicarka je slavila pred Američanko Mikaelo Shiffrin, ki ni ubranila prednosti s prve vožnje. Pripadlo ji je srebro z zaostankom dveh stotink.

Tretje mesto je v finalu presenečenj osvojila Avstrijka Katharina Liensberger. Njen zaostanek za bron je znašal zgolj devet stotink sekunde. Meti Hrovat, ki je bila prva slovenska favoritinja za kolajno na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo, se je finalni nastop povsem ponesrečil. Tekmovalka iz Podkorena je v drugi vožnji veleslaloma nastopila z desetim izhodiščem. Na drugi progi pa se ji je primerila napaka in posledično odstop.

Svojo nalogo sta veliko bolje opravili Neja Dvornik in Tina Robnik, ki sta edini Slovenki z uvrstitvijo na današnjem veleslalomu. Robnikova je bila tako najboljša Slovenka na veleslalomski preizkušnji na 15. mestu (+3,35), Dvornikova pa je bila 21. (+4,90). Ana Bucik je odstopila že v prvi vožnji. 

V petek bo na sporedu še moški veleslalom za naslov svetovnega prvaka z dvema Slovencema Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom na startu, Rok Ažnoh se po odstopu v finalu današnjih kvalifikacij ni prebil na petkovo tekmo.

Značke: alpsko smučanje, sp

Članki iz rubrike